Premieră la Pikes Peak 2015: o maşină electrică a câştigat faimoasa „cursă către nori”

Autor: Iulian Dnistran 30 iun. 2015 Alte sporturi

Ediţia din 2015 a celebrei curse de viteză în coastă Pikes Peak International Hill Climb s-a încheiat cu o premieră pentru competiţia desfăşurată în fiecare an în statul american Colorado: o maşină electrică a terminat pe prima poziţie a clasamentului general.

Mai exact, veteranul Rhys Millen a obţinut cel mai bun timp din 2015 la volanul prototipului electric Drive eO PP03, stabilind, totodată, un nou record la categoria vehiculelor electrice, timpul său fiind de nouă minute şi 7,222 secunde. Sigur, nu a fost la fel de rapid ca recordul absolut stabilit în 2013 de Sebastien Loeb, dar tot a fost bine.

Pe locul al doilea a terminat Nobuhiro „Monster” Tajima, care a condus tot un vehicul electric – Rimac E-Runner Concept_One.

Maşina câştigătoare, Drive eO PP03, a fost construită special pentru ediţia cu numărul 93 a cursei de la Pikes Peak. Şi a fost construită bine de tot: 1.020 kW (1.368 CP) şi 2.160 Nm trimişi către toate cele patru roţi, o greutate totală de 1,2 tone şi o viteză maximă de 260 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide