Prima cursă WTCC căştigată de un diesel

Autor: Silviu Draganescu 03 sept. 2007 Alte sporturi
Prima cursă WTCC căştigată de un diesel

Urmând succesul lui Audi cu modelul R10 motorizat de un diesel şi la doar o lună de la anunţul de participare al echipei spaniole în Campionatul FIA World Touring Car cu Leon TDI, Seat devine primul constructor ce câştigă o rundă din seriile WTCC cu un bolid pus în mişcare de un propulsor diesel. Seatul Leon TDI WTCC pilotat de Yvan Muller s-a impus în primele două curse de pe Motorsport Arena din Oschersleben, Germania. Deşi noul model a fost introdus la jumătatea sezonului, riscul a meritat şi munca mecanicilor a dat roade, chiar dacă aceştia nu se aşteptau să câştige aşa de curând.

Motoarele diesel încep uşor uşor să se impună în competiţiile sportive, lucru de neconceput cu doar ceva ani în urmă. Şi atunci ne  întrebăm: pe când în Formula 1? Blasfemie? Aşa s-a  spus şi atunci când  Audi a declarat că vrea să participe la LeMans cu  motoare diesel. Iar continuarea o ştim cu toţii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide