Prima cursă WTCC căştigată de un diesel

Deşi pentru mulţi intrarea unui motor diesel în competiţiile cu motor a reprezentat un sacrilegiu şi un moft, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Prima cursă WTCC căştigată de un diesel Prima cursă WTCC căştigată de un diesel
Urmând succesul lui Audi cu modelul R10 motorizat de un diesel şi la doar o lună de la anunţul de participare al echipei spaniole în Campionatul FIA World Touring Car cu Leon TDI, Seat devine primul constructor ce câştigă o rundă din seriile WTCC cu un bolid pus în mişcare de un propulsor diesel. Seatul Leon TDI WTCC pilotat de Yvan Muller s-a impus în primele două curse de pe Motorsport Arena din Oschersleben, Germania. Deşi noul model a fost introdus la jumătatea sezonului, riscul a meritat şi munca mecanicilor a dat roade, chiar dacă aceştia nu se aşteptau să câştige aşa de curând.


Motoarele diesel încep uşor uşor să se impună în competiţiile sportive, lucru de neconceput cu doar ceva ani în urmă. Şi atunci ne  întrebăm: pe când în Formula 1? Blasfemie? Aşa s-a  spus şi atunci când  Audi a declarat că vrea să participe la LeMans cu  motoare diesel. Iar continuarea o ştim cu toţii.