Roxana Ciuhulescu participă la o etapă de off-road

Vineri, 29 aprilie, se dă startul în Cupa BGS, primul eveniment din actualul sezon de off-road , iar la nou introdusa clasă Standard va concura şi un echipaj integral feminin. Roxana Ciuhulescu şi Renatta Stepanov s-au înscris în evenimentul caritabil cu un Mitsubishi Pajero şi îşi doresc să afle ce înseamnă off-roadul şi din postura concurentului, nu doar din cea a jurnalistului.

Roxana Ciuhulescu participă la o etapă de off-road Roxana Ciuhulescu participă la o etapă de off-road

Prezentatoarea emisiunii ProMotor va evolua alături de copilotul său pe un traseu a cărui durată minimă de parcurgere, atât vineri cât şi sâmbătă, a fost estimată la 6 ore. Fetele vor avea însă mult de muncă până duminică, când în zona numită "La Iepure", din cartierul braşovean Răcădău, vor participa la Trial. Cel mai dificil va fi noroiul având în vedere că atât joi cât şi vineri, în zona Braşov-Codlea, sunt aşteptate precipitaţii.

Cupa BGS

Prima competiţie de off-road din sezon este un eveniment caritabil, toţi banii proveniţi din taxele de participare urmând să fie donaţi pentru ajutorarea unor copii cu grave probleme de sănătate. Evenimentul debuteaza joi, 28 aprilie, cu înscrierile şi verificările tehnice urmând ca vineri şi sâmbătă să se concureze pe traseul creionat în zona Măgura Codlei. Duminică este programat un Trial pe un traseu de 3-4km, unde concurenţii vor face un adevărat show pentru spectatori având în vedere că se va permite accesul a 10 maşini pe traseu. Locaţia Trialului este în cartierul Răcădău, zona numită" La Iepure".

Partea inedită a traseului de vineri o constituie zona care va fi reîmpădurită cu ocazia acestei competiţii. Concurenţii de la categoria Standard vor avea inclus pe traseu o zonă în care trebuie să coboare din maşini să ia cazmaua şi să planteze câte un copac. Pentru că este vorba de o competiţie, împădurirea se va face contracronometru.

Clasa Standard

Introdusă începând cu sezonul 2011, Clasa Standard se adaugă celorlalte două clase din off-road-ul românesc respectiv Extrem şi Open. Rolul introducerii acestei clase este de a atrage cât mai mulţi pasionaţi către acest sport, având în vedere că pentru a concura la această clasă ai nevoie de o maşină 4x4, de serie, pe care o echipezi cu pneuri pentru noroi şi troliu.

Sezonul 2011 din Campionatul Naţional de Off-Road

Al doilea sezon în care competiţiile de off-road se desfăşoară sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv are incluse în campionat 8 etape, la care se mai adaugă şi nouă cupe. Campionatul va debuta în perioada 19-22 mai, când se organizează Off Road Bucovina, iar seria cupelor începe în acest weekend cu desfăşurarea Cupei BGS.

Imagini de la aventura echipajului Roxana Ciuhulescu/Renatta Stepanov la Cupa BGS puteţi urmării în emisiunea ProMotor ce va fi difuzată la Pro TV sâmbătă, 7 mai, la ora 12:00.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.