Seat – campioni în premieră în WTCC

Autor: Cosmin Iordache 27 oct. 2008 Alte sporturi
Seat – campioni în premieră în WTCC

Triumful manufacturierului spaniol în Mondialul de Turisme este cu atât mai important cu cât este o premieră pentru motorsportul spaniol. SEAT şi-a asigurat şi titlul mondial al piloţilor prin cei doi performeri ai sezonului, Yvan Muller şi Gabriele Tarquini. Ei sunt singurii care se vor lupta pentru supremaţie în ultima etapă din Macao, pe 16 noiembrie.

SEAT participă în Campionatul Mondial de Turisme ( WTCC ) cu o echipă formată din cinci piloţi: Jordi Gene ( Spania ), Tiago Monteiro ( Portugalia ), Yvan Muller ( Franţa ), Gabriele Tarquini ( Italia ) şi Rickard Rydell ( Suedia ). Aceştia au contat pe performanţele Leon-ului TDI WTCC, cea mai bună maşina a campionatului cu care au ieşit învingători de 11 ori până acum.

Penultima etapă a Campionatului Mondial de Turisme ( WTCC ) desfăşurată pe circuitul japonez Okayama a permis diviziei sport a constructorului SEAT să-şi asigure matematic titlurile înainte de stagiunea finală din Macao. Rickard Rydell a câştigat prima cursă cu un Leon TDI WTCC iar Tom Coronel a reuşit victoria în cursa a doua cu un Leon cu motor pe benzină.

Jaime Puig, Director SEAT Sport: “Cheia succesului a fost excelenta muncă în echipă depusă de cei de la SEAT Sport dar şi a celor de la fabrica din Martorell. Vreau să le mulţumesc tuturor acestor oameni pentru dedicaţia şi spiritul de echipă care au făcut posibil un asemenea succes”

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide