Superleague Formula – accident de proporţii

Lui Chris Van Der Drift viaţa întreagă i s-a derulat în faţa ochilor în cele câteva secunde în care a fost implicat într-un dintre cele mai terifiante accidente din ultimii ani.

Chris Van Der Drift părea s-a aibă un week-end promiţător laBrands Hatch în Superleague Formula, desfăşurat pe data de 1August. Plecat de pe poziţia a 12-a neo-zeelandezul reuşise să îşiimpună un ritm susţinut şi urcase 6 poziţii. Tocmai când pregăteaasaltul pentru locul 5, pilotul din faţa sa, francezul JulienJousse, i-a blocat traiectoria şi din cauza contactului roată peroată Van Der Drift a fost propulsat în aer la viteza de 252km/h.

Au urmat clipede groază, povestite de Chris pe siteul personal , care păreau cănu se mai termină. După zborul în aer şi răsturnările succesiveprimul gând al pilotului a fost să iasă din monopost şi cu ultimele puteri a scăpatde sub fiarele contorsionate. Imediat a fost însă preluat de medici şi transportat laspital. Verdictul nu a fost îmbucurător , având două degetezdrobite, două coaste fisurate, încheietura dreaptă luxată, umăruldislocat şi glezna dreaptă fisurată în două locuri. Doctorii i-aurecomandat o perioadă de recuperare de minim trei luni şi existăsperanţe că va mai putea pilota. Staff-ul medical observândamploarea accidentului au concluzionat că Van Der Drift este foartenorocos că mai trăieşte după asemenea accident. . În specialcă bolizii din Superleague Formula nu sunt la fel de avansaţitehnologic ca şi cei de Formula 1.