Superleague Formula – accident de proporţii

Lui Chris Van Der Drift viaţa întreagă i s-a derulat în faţa ochilor în cele câteva secunde în care a fost implicat într-un dintre cele mai terifiante accidente din ultimii ani.

Chris Van Der Drift părea s-a aibă un week-end promiţător la Brands Hatch în Superleague Formula, desfăşurat pe data de 1 August. Plecat de pe poziţia a 12-a neo-zeelandezul reuşise să îşi impună un ritm susţinut şi urcase 6 poziţii. Tocmai când pregătea asaltul pentru locul 5, pilotul din faţa sa, francezul Julien Jousse, i-a blocat traiectoria şi din cauza contactului roată pe roată Van Der Drift a fost propulsat în aer la viteza de 252 km/h.

Au urmat clipe de groază, povestite de Chris pe siteul personal , care păreau că nu se mai termină. După zborul în aer şi răsturnările succesive primul gând al pilotului a fost să iasă din monopost şi cu ultimele puteri a scăpat de sub fiarele contorsionate. Imediat a fost însă preluat de medici şi transportat la spital. Verdictul nu a fost îmbucurător , având două degete zdrobite, două coaste fisurate, încheietura dreaptă luxată, umărul dislocat şi glezna dreaptă fisurată în două locuri. Doctorii i-au recomandat o perioadă de recuperare de minim trei luni şi există speranţe că va mai putea pilota. Staff-ul medical observând amploarea accidentului au concluzionat că Van Der Drift este foarte norocos că mai trăieşte după asemenea accident. . În special că bolizii din Superleague Formula nu sunt la fel de avansaţi tehnologic ca şi cei de Formula 1.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.