A patra victorie consecutivă îl apropie pe Vettel de titlul mondial

Sebastian Vettel a câştigat ieri Marele Premiu de Formula 1 al Indiei. Cu doar trei curse rămase în calendarul competiţional, pilotul german îşi păstrează prima poziţie în clasamentul piloţilor şi se apropie tot mai mult de titlul mondial.

A patra victorie consecutivă îl apropie pe Vettel de titlul mondial A patra victorie consecutivă îl apropie pe Vettel de titlul mondial

Pilotul german Sebastian Vettel a câştigat ieri în India a patra victorie consecutivă, după cele din Singapore, Japonia şi Coreea. El îşi păstrează, astfel, poziţia de lider în clasamentul piloţilor, cu 13 puncte în faţa spaniolului Fernando Alonso de la Ferrari.

Vettel a pornit din pole position în India şi, după ce a scăpat de colegul de echipă Mark Webber în primul viraj, a fost în fruntea cursei până la sfârşit. După Ayrton Senna în 1989, Vettel e primul pilot care a reuşit să fie pe prima poziţie în fiecare tur al ultimelor trei curse.

Locul al doilea al podiumului a fost ocupat de Fernando Alonso, care a terminat cursa cu 9,4 secunde în spatele lui Vettel, iar Mark Webber, colegul germanului de la Red Bull Racing, a ieşit pe locul al treilea.

Piloţii McLaren Lewis Hamilton şi Jenson Button au terminat pe poziţiile a patra şi a cincea, cu mai mult de 12 secunde între ei.

Kimi Räikkönen, ocupantul locului al treilea în clasamentul piloţilor, a terminat Marele Premiu al Indiei pe poziţia a şaptea, cu doar 0,6 secunde după pilotul Ferrari Felipe Massa.

Jean-Eric Vergne de la STR a intrat cu monopostul său în spatele lui Michael Schumacher în primul viraj, ceea ce a însemnat opriri la pituri pentru amândoi, iar după reparaţii, ei au reuşit să recupereze. Vergne a terminat pe locul 15, în timp ce Schumacher a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme la cutia de viteze. Germanul a fost investigat pentru ignorarea steagului albastru, dar nu s-a luat nici o decizie în această privinţă.

A patra victorie consecutivă a lui Sebastian Vettel îi consolidează poziţia de lider în clasamentul piloţilor. Cu doar trei curse rămase în acest an, el are 240 de puncte, cu 13 mai multe decât ocupantul locului al doilea, spaniolul Fernando Alonso, în timp de Kimi Räikkönen se află pe locul al treilea, cu 173 de puncte.

Odată cu succesul lui Sebastian Vettel de ieri, francezii de la Renault sărbătoresc a 150-a cursă câştigată de un monopost cu motor creat de ei.

Următoarea cursă din calendarul competiţional se va desfăşura în Abu Dhabi, în 4 noiembrie.

Clasamentul final al Marelui Premiu de Formula 1 al Indiei poate fi consultat aici, iar clasamentul general al piloţilor poate fi citit aici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.