Accidentul lui Mark Webber la MP Valencia

Mark Webber a avut mare noroc în cursa de Formula 1 de la Valencia, în acest weekend. Şi nu pentru că ar fi câştigat ceva, ci pentru că a scăpat cu viaţă dintr-un accident spectaculos!

Marele Premiu de Formula 1 de la Valencia nu a fost unul plăcut pentru Mark Webber. Pilotul australian a scăpat fără urmări grave dintr-un accident foarte spectaculos.

Încă de la începutul cursei, soarta i-a întors spatele pilotului australian, care a plecat ultimul de pe grila de start, din cauză că şi-a schimbat pneurile. A urmat o cursă disperată de recuperare, Webber fiind pe locul al treilea înaintea cursei de la Valencia, deci orice punct era valoros în lupta pentru marele titlu.

Ajungându-l pe Kovaleinen, într-un monopost Lotus, Mark Webber a declanşat un atac serios în încerarea de a-l depăşi pe finlandez. Însă o clipă de neatenţie l-a făcut pe Webber să intre în acroşaj cu maşina din faţa sa, iar monopostul său Red Bull "şi-a luat zborul" - glumind, Webber s-a conformat solganului din reclama la celebrele băuturi răcoritoare "Red Bull îţi dă aaaaripi!".

Vorbind serios, însă, monopostul lui Webber a făcut o răsucire de 360 de grade în aer, din fericire aterizând pe burtă (altfel, dacă Webber ar fi căzut cu capul în jos, ar fi fost probabil să asistăm la o tragedie). Lucrurile nu s-au terminat în momentul aterizării, deoarece monopostul a continuat să alunece pe pistă, având o viteză de peste 100 km/h.

În final, s-a izbit violent de un zid de protecţie, după ce şasiul fără roţi pur şi simplu a alunecat peste suprafaţa de siguranţă din asfalt, fără a fi încetinit prea mult. Mark Webber nu a suferit nici o rană importantă, ba mai mult, a ieşit singur din monopost, deşi toată lumea credea că va fi necesară intervenţia salvării.

În urma cursei de la Valencia, Mark Webber a coborât pe locul patru în clasamentul general. Însă, din fericire pentru australian, el va avea şansa să recupereze terenul în următoarele curse.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.