Ari Vatanen – preşedinte FIA ?

Autor: Cosmin Iordache 07 iul. 2009 Formula 1
Ari Vatanen – preşedinte FIA ?

Ari Vatanen, unul dintre cei mai spectaculoşi piloţi de raliu din toate timpurile – VEZI VIDEO ATAŞAT – şi-a exprimat interesul privind preşedenţia FIA începând de anul viitor. Vatanen, care a câştigat titlul în Mondialul de Raliuri în 1981 şi s-a făcut remarcat prin cursa de la Pikes Peak, a făcut, până în acest an, parte din Parlamentul European.

Finlandezul intenţionează, după experienţa diplomatică, să preia şefia Federaţia Internaţionale de Automobilism, declarând că în urma discuţiilor cu mai mulţi membri, a primit un feedback pozitiv şi că se va angrena în această luptă, chiar dacă nu este sigur de victorie.  Max Mosley a anunţat anterior că acesta va fi ultimul an al său în fruntea FIA, dar a revenit asupra deciziei declarând că au fost doar zvonuri dezinformatoare.

Numele lui Mosley a fost implicat în numeroase scandaluri, cel mai răsunător fiind cel sexual. De asemenea, echipele de Formula 1 au avut tot mai multe divergenţe cu şeful FIA, zvonindu-se chiar de o scindare de cel mai important organism automobilistic european.

Voi pe cine aţi prefera preşedinte?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide