BMW Sauber F1 - tehnologie pentru producţia de serie

BMW va testa în campionatul F1 viitoarele tehnologii hibrid pentru producţia de serie începând cu 2009. Tehnologiile folosite de BMWi au fost mereu testate în proiectul Formula 1.

BMW Sauber F1 - tehnologie pentru producţia de serie BMW Sauber F1 - tehnologie pentru producţia de serie

BMW Sauber F1 va fi începând cu 2009 laboratorul de teste al BMW pentru tehnologiile hibrid care vor fi folosite ulterior în producţia de serie. Noile reglementări din campionatul de Formula 1 vor permite introducerea sistemelor hibrid pe monoposturi începând cu 2009. Noul sistem KERS (Kinetic Energy Recovery System - sistem de recuperare a energiei cinetice) este gândit pentru a depăşi puterea modelelor hibrid din prezent. 

Sistemul KERS permite recuperarea şi stocarea energiei consumată prin frânare, care este folosită ulterior ca sursă de energie la accelerare, completând puterea motorului. Monopostul BMW Sauber va reuşi astfel ca, în momentul accelerării, să suplimenteze puterea motorului cu încă 60 de kW pentru o perioadă de 6,5 secunde. BMW a testat în campionatul de Formula 1şi alte tehnologii folosite în producţia de serie, cum ar fi cele folosite la BMWi

Introducerea sistemelor hibrid în Formula 1 va genera o schimbare de imagine a acestui campionat. F1 va căpăta un rol de pionierat în producţia de tehnologii pentru maşinile de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.