Cosworth - furnizorul motoarelor F1 în 2009

FIA a anunţat oficial că a ales Cosworth ca furnizor unic pentru motoarele din Formula 1 începând cu 2009. Principalul motiv ţine de reducerea semnificativă a costurilor, pe fondul crizei economice mondiale. Vor fi de acord principalii playeri din F1?

Cosworth - furnizorul motoarelor F1 în 2009 Cosworth - furnizorul motoarelor F1 în 2009

Chiar dacă nu sunt de acord, constructorii din Formula 1 trebuie să accepte faptul că reducerea costurilor este o prioritate în F1 - mai ales după ce Honda şi-a anunţat retragerea din Marele Circ.

Astfel, Mosley şi Ecclestone au grăbit negocierile cu Cosworth (pentru furnizarea motorului) şi Xtrac şi Ricardo (pentru furnizarea transmisiei), rezultatul fiind un cost de 20 de milioane de euro pentru un contract pe trei ani - 1,97 milioane euro avans, iar apoi câte 6,42 milioane pe sezon.

Dacă pentru echipele mici această soluţie este relativ acceptabilă, constructorii mari se văd obligaţi să-şi schimbe strategiile - deşi li se dă posibilitatea să realizeze motoare proprii, însă după nişte specificaţii şi reguli mult mai stricte.

Pe pagina următoare puteţi citi scrisoarea trimisă de Max Mosley echipelor din Formula 1.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.