Cum şi de ce a luat Vettel titlul. Bun venit în Lunea lui Berti!

Nu, nu am sărbătorit cu Vettel, la Suzuka, cel de-al doilea titlu mondial, dar m-am bucurat în faţa televizorului. Acum este luni. Din nou. Si iată ce s-a întâmplat în motorsport în acest weekend.

Cum şi de ce a luat Vettel titlul. Bun venit în Lunea lui Berti! Cum şi de ce a luat Vettel titlul. Bun venit în Lunea lui Berti!

Pentru unii, ziua de luni este cea mai urâtă zi a săptămânii. Dacă mă uit acum pe geam aş putea spune că acum este la fel şi pentru mine. Însă, pentru Sebastian Vettel cu siguranţă ziua aceasta, indiferent cât de mult a stat la petrecere, este una dintre cele mai frumoase din carieră.

Vettel a terminat Marele Premiu al Japoniei pe locul 3 şi a devenit campion mondial în Formula 1. Pentru a doua oară consecutiv. Cel mai tânăr dublu campion mondial din istorie. Cineva a început să rescrie recordurile într-un sport în care numele Michael Schumacher era primul în aproape toate listele.

Oricât de mare a fost însă bucuria câştigării unui nou titlu, Vettel a fost puţin supărat că a terminat cursa doar pe locul 3. Şi toată lumea din jurul său a remarcat asta. De la Dr. Marko la Christian Horner. Mi-a plăcut acest lucru. Şi mi-a mai plăcut că primele mulţumiri i le-a adresat unui finlandez: Tommi Pärmäkoski. Fost portar de hochei şi apoi antrenor al naţionalei feminine de hochei, Tommi Pärmäkoski este fizioterapeutul germanului, adică cel cu care işi petrece cel mai mult timp într-un sezon de Formula 1.

Performanţa lui Vettel este remarcabilă şi toată lumea se intreabă acum ce mai urmează. Toţi, dar absolut toţi din paddock, sunt convinşi că Vettel poate şi mai mult. "Oare cum pot să fiu mai bun mâine?" Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun toţi campionii. În momentul în care nu mai ai un răspuns pentru această întrebare, cel mai probabil urmează retragerea. La 24 de ani, cât are Vettel, cred că este încă prea devreme ca germanul să nu mai găsească un raspuns, iar răspunsul îl vom vedea cu siguranţă în cursele care au mai rămas până la finalul sezonului.

Jenson Button a câştigat cursa din Japonia şi a făcut tot ce era posibil pentru a rămâne în lupta pentru titlul mondial. Nu l-a câştigat anul acesta, dar a câştigat clar lupta cu Lewis Hamilotn, colegul său de echipă. Şi poate Ogier, colegul lui Loeb de la Citroen, ar trebui să ia lecţii despre modul cum poţi să devii mai bun decât colegul tău de echipă.

Chiar dacă Vettel a câştigat titlul cu patru curse înainte de finalul sezonului, pilotul Red Bull Racing nu este cel mai "rapid" campion mondial. Vettel a câştigat titlul după 15 din cele 19 etape, adică după 78,9 % din curse desfăşurate. Deocamdată, pe această listă, campion este Michael Schumacher

1. Michael Schumacher (Germania) după 64,7 % din curse (11./17 Etape) - 2002
2. Nigel Mansell (Marea Britanie) după 68,7 %(11./16) - 1992
3. Jim Clark (Marea Britanie) după 70,0 %(7./10) - 1963/1965
4. Jackie Stewart (Marea Britanie) după 72,7 % (8./11) - 1969/1971
5. Alberto Ascari (Italia) după 75,0 %(6./8) - 1952
5. Juan Manuel Fangio (Argentina) după 75,0 % (6./8) - 1957
7. Michael Schumacher (Germania) după 76,5 % (13./17) - 2001
8. Alberto Ascari (Italia) după 77,7 %(6./8) - 1953
8. Juan Manuel Fangio (Argentina) după 77,7 %(7./9) - 1954
8. Sir Jack Brabham (Australia) după 77,7 %(7./9) - 1966
11. Sebastian Vettel (Germania) după 78,9 % (15./19) - 2011

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.