David Coulthard se retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului

Pilotul scoţian al echipei Red Bull Racing, David Coulthard, şi-a anunţat, retragerea din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon.

David Coulthard se retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului David Coulthard se retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului

"Aş vrea să vă anunţ decizia de mă retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului. Voi rămâne însă implicat, în calitate de consultant pentru Red Bull. Mă voi concentra pe dezvoltarea maşinii şi pe teste, dar nu zic nu ideii de a concura în alte sporturi cu motor, în viitor. Aşa că nu voi agăţa definitiv casca în cui", a declarat Coulthard, cu câteva zile înaintea Marelui Premiu de la Silverstone.

 

"Am luat această decizie în urmă cu ceva timp, pentru că vroiam să mă opresc în momentul în care mai eram competitiv. Faptul că mi-am anunţat retragerea la Marele Premiu al Angliei e uşor de înţeles. Aici am obţinut două dintre cele 13 victorii ale mele în Marele Circ", a subliniat scoţianul.

În vârstă de 37 de ani, Coulthard a debutat în Formula 1 în 1994. Pilotul scoţian, care va lua startul duminică în cea de-a 238-a cursă din carieră, a alergat pentru echipele Williams, McLaren şi Red Bull, câştigând 13 Mari Premii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.