Felipe Massa ameninţat cu închisoarea la MP F1 Brazilia 2010

Este un anunţ oficial făcut chiar de către procurorul general dinbrazilian Brazilia, unde va avea loc în acest weekend etapa de Formula 1 de la Interlagos: dacă Felipe Massa îşi va da curs ordinelor de echipă şi îl va favoriza pe Alonso, riscă închisoarea!

Felipe Massa ameninţat cu închisoarea la MP F1 Brazilia 2010 Felipe Massa ameninţat cu închisoarea la MP F1 Brazilia 2010

Brazilienii se ştie că sunt fani înfocaţi ai sportului cubalonul rotund, dar şi ai sportului cu motor, în special Formula 1.Punând la socoteală şi faptul că sunt latini, nu ne mirăameninţarea venită chiar de la procurorul general dinBrazilia.

Paulo Castilho a declarat oficial că Felipe Massa estepasibil de închisoare dacă va juca necinstit - adică dacăva repeta stratagema de la Marele Premiu al Germaniei, de laHockenheim, unde pilotul brazilian a ascultat ordinele de echipă şis-a lăsat depăşit de Fernando Alonso, pentru a creşte şanselespaniolului la titlu.

Procurorul general se bazează pe o lege foarte simplă:cine se face vinovat de fraudă sau participare la fraudă învederea trucării unui rezultat dintr-o competiţie sportivă riscă ocondamnare de 6 ani în spatele gratiilor. Despre vreoeventuală amendă nu se specifică nimic...

Aşadar, Scuderia Ferrari va porni în cursa braziliană de Formula1 cu o presiune serioasă, brazilienii sperând că pilotul lorconaţional, Felipe Massa, va dori să demonstreze că este foartebun. Totuşi, ne întrebăm dacă procurorul Castilho a luat în calculşi alte "devieri": de exemplu, Massa poate intra deliberatîn Mark Webber, principalul contracandidat al lui Alonso latitlu, sau poate ieşi puţin în decor, suficient cât să fiedepăşit de coechipier. Asta în cazul în care Massa va fi mai rapiddecât Alonso.

În concluzie, s-ar părea că în Brazilia contează foarte multcorectitudinea. Totuşi, să nu uităm că orice cursă deFormula 1 are în spate şi pariuri care înseamnă foarte mulţibani. Până la urmă, totul se reduce la "vrezişori",nu?