Felipe Massa ameninţat cu închisoarea la MP F1 Brazilia 2010

Este un anunţ oficial făcut chiar de către procurorul general dinbrazilian Brazilia, unde va avea loc în acest weekend etapa de Formula 1 de la Interlagos: dacă Felipe Massa îşi va da curs ordinelor de echipă şi îl va favoriza pe Alonso, riscă închisoarea!

Felipe Massa ameninţat cu închisoarea la MP F1 Brazilia 2010 Felipe Massa ameninţat cu închisoarea la MP F1 Brazilia 2010

Brazilienii se ştie că sunt fani înfocaţi ai sportului cu balonul rotund, dar şi ai sportului cu motor, în special Formula 1. Punând la socoteală şi faptul că sunt latini, nu ne miră ameninţarea venită chiar de la procurorul general din Brazilia.

Paulo Castilho a declarat oficial că Felipe Massa este pasibil de închisoare dacă va juca necinstit - adică dacă va repeta stratagema de la Marele Premiu al Germaniei, de la Hockenheim, unde pilotul brazilian a ascultat ordinele de echipă şi s-a lăsat depăşit de Fernando Alonso, pentru a creşte şansele spaniolului la titlu.

Procurorul general se bazează pe o lege foarte simplă: cine se face vinovat de fraudă sau participare la fraudă în vederea trucării unui rezultat dintr-o competiţie sportivă riscă o condamnare de 6 ani în spatele gratiilor. Despre vreo eventuală amendă nu se specifică nimic...

Aşadar, Scuderia Ferrari va porni în cursa braziliană de Formula 1 cu o presiune serioasă, brazilienii sperând că pilotul lor conaţional, Felipe Massa, va dori să demonstreze că este foarte bun. Totuşi, ne întrebăm dacă procurorul Castilho a luat în calcul şi alte "devieri": de exemplu, Massa poate intra deliberat în Mark Webber, principalul contracandidat al lui Alonso la titlu, sau poate ieşi puţin în decor, suficient cât să fie depăşit de coechipier. Asta în cazul în care Massa va fi mai rapid decât Alonso.

În concluzie, s-ar părea că în Brazilia contează foarte mult corectitudinea. Totuşi, să nu uităm că orice cursă de Formula 1 are în spate şi pariuri care înseamnă foarte mulţi bani. Până la urmă, totul se reduce la "vrezişori", nu?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.