Formula 1 2012 Hungaroring: Hamilton câştigă în Ungaria

Autor: Laurenţiu Florescu 29 iul. 2012 Formula 1

Lewis Hamiton pleca astăzi din pole position şi avea cele mai mari şanse să căştige pe cel mai lent circuit permanent din calendarul Formula 1. Încă de la start, britanicul a început să se distanţeze de Romain Grosjean, al cărui loc doi pe grila de start a fost cel mai bun rezultat din Formula 1 de până acum.

Jenso Button a profitat de tentativa nereuşită a lui Vettel de a-l depăşi pe Grosjean şi câştiga o poziţie împortantă în primele viraje. Alonso, Massa şi Raikkonen priveau din spate lupta pentru poziţiile fruntaşe. Chiar dacă Hamilton avea un ritm de cursă fantastic, britanicul nu putea să scape de tânărul Grosjean.

Până la sfârşitul cursei, Kimmi Raikkonen a ajuns până pe poziţia a doua, depăşindu-şi coechipierul şi plecând în urmărirea lui Hamilton. Din păcate pentru finlandezul de la Lotus, britanicul nu a fost de prins şi a plecat acasă cu maximul de puncte. Locul trei a fost ocupat tot de un monopost Lotus, pilotat de Romain Grosjean, urmat de Sebastien Vettel şi Fernando Alonso. Jenson Button a terminat pe locul şase, în faţa lui Bruno Senna şi Mark Webber, australianul făcând o cursă fantastică în Ungaria.

Ultimii doi piloţi din Top 10 sunt Felipe Massa şi Nico Rosberg. Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc în Belgia pe faimosul circuit de la Spa Francorchamps pe data de 2 septembrie 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide