Formula 1 2012 Hungaroring: Hamilton câştigă în Ungaria

Lewis Hamilton a făcut astăzi o cursă fantastică în Ungaria şi a plecat acasă cu maximul de puncte, urmat de cele două monoposturi Lotus conduse de Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

Formula 1 2012 Hungaroring: Hamilton câştigă în Ungaria Formula 1 2012 Hungaroring: Hamilton câştigă în Ungaria

Lewis Hamiton pleca astăzi din pole position şi avea cele mai mari şanse să căştige pe cel mai lent circuit permanent din calendarul Formula 1. Încă de la start, britanicul a început să se distanţeze de Romain Grosjean, al cărui loc doi pe grila de start a fost cel mai bun rezultat din Formula 1 de până acum.

Jenso Button a profitat de tentativa nereuşită a lui Vettel de a-l depăşi pe Grosjean şi câştiga o poziţie împortantă în primele viraje. Alonso, Massa şi Raikkonen priveau din spate lupta pentru poziţiile fruntaşe. Chiar dacă Hamilton avea un ritm de cursă fantastic, britanicul nu putea să scape de tânărul Grosjean.

Până la sfârşitul cursei, Kimmi Raikkonen a ajuns până pe poziţia a doua, depăşindu-şi coechipierul şi plecând în urmărirea lui Hamilton. Din păcate pentru finlandezul de la Lotus, britanicul nu a fost de prins şi a plecat acasă cu maximul de puncte. Locul trei a fost ocupat tot de un monopost Lotus, pilotat de Romain Grosjean, urmat de Sebastien Vettel şi Fernando Alonso. Jenson Button a terminat pe locul şase, în faţa lui Bruno Senna şi Mark Webber, australianul făcând o cursă fantastică în Ungaria.

Ultimii doi piloţi din Top 10 sunt Felipe Massa şi Nico Rosberg. Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc în Belgia pe faimosul circuit de la Spa Francorchamps pe data de 2 septembrie 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.