Formula 1

Autor: Constantin Ciobanu acum 13 ani Formula 1

Numai linişte nu cred că este acum în Formula 1. Alonso îşi imagina că o să mai cîştige un titlu mondial, la pas, anul acesta. Îşi va mai îngroşa contul din bancă. Probabil Raikkonen visează şi el la primul titlu, dar se pare că îi încurcă extrem de mult Hamilton şi Massa. Iar acest lucru se reflectă şi asupra “verzişorilor”.

Deci pe la boxe pun pariu că apele nu sînt aşa de limpezi. Unii jucau de pe poziţia nr. 1 în echipă, deci implicit aveau salariul nr. 1, alţii descifrau ABC-ul stingerii becurilor roşii înaintea startului… pentru ca la un moment dat să fie egalitate. Un moment ideal pentru a se umbla la prime, pentru a se revizui ce nu a fost revizuit sau pentru a se face presiuni. Adică a se umbla, direct sau indirect, la robinetul cu bani. Iar dacă nu aţi realizat încă, atunci aflaţi că singurul actor din această industrie care se numeşte Formula 1 este BANUL.

Marele mogul al F1 se numeşte Michael Schumacher care, chiar dacă s-a retras din activitatea competiţională, deţine pole position-ul în privinţa verzişorilor adunaţi într-un singur an competiţional. “Numai” luînd în calcul cele 80 de milioane de USD primite de la Ferrari pentru un an, şi germanul se şi instalează lejer în vîrful ierarhiei. Oare cum o fi să ai trecute pe cartea de muncă 80 de milioane de dolari pe an? Oare poţi obţine astfel de la bancă un credit pentru nevoi personale? Ce s-a mai adunat din contractele de publicitate trece la capitolul bacşiş.

Dar neamţul s-a dovedit suflet caritabil în viaţa de zi cu zi, chiar dacă pe pistă nu a prea recurs la acest gest. A donat 10 milioane USD cu ocazia strîngerii de fonduri pentru victimele tsunami-ului din 2004, iar ca ambasador UNICEF din partea Germaniei, a mai donat 3 milioane USD. Fireşte, pentru a putea lua în calcul astfel de sume, trebuie să porţi un nume care vinde bine şi să ai ceva talent care să te confirme. Altfel, în mod cert, aduci bani de acasă pentru a mirosi parfum de ambreiaj, iar dacă mai şi vrei să te dai în curse, asigură-te că tata este un mogul cu picioarele bine înfipte în realitate.

Citește și...
Tags:


Comentarii
Inchide