Formula 1 - Marele Premiu din Abu Dhabi

Germanul Sebastian Vettel a devenit cel mai tânăr Campion Mondial din istoria Formulei 1 după ce a obţinut victoria în ultima cursă din sezonul 2010.

Formula 1 - Marele Premiu din Abu Dhabi Formula 1 - Marele Premiu din Abu Dhabi

Sebastian Vettel a reuşit să devină cel mai tânăr campiondin istoria Formulei 1. La doar 23 de ani şi 135 zile,Sebastian Vettel a completat un sezon perfect pentru Red BullRacing.

Cursa de la Abu Dhabi a avut la start patru piloţi cuşase la titlul mondial 2010. Aceştia erau Fernando Alonso,liderul din acel moment al clasamentului şi favorit la titlu,Sebastian Vettel, Mark Webber şi Lewis Hamilton.

Vettel pornea din pole-position şi trebuia să câştige cursa cuAlonso în afara primilor patru clasaţi. Şi exact asta a făcut iarAlonso şi Ferrari au avut grijă să îşi distrugă cursa printr-ostrategie proastă. Alonso a fost chemat la standuri mult preadevreme în cursă şi a rămas apoi blocat în spatele Renault-ului luiPetrov. În ciuda eforturilor depuse de spaniol, acesta nu a reuşitsă depăşească monopostului pilotat de rus. Frustrat, acesta chiari-a reproşat pilotului rus la finalul cursei că s-a implicat într-oluptă care nu îi aparţinea. Tipic pentru temperamentul lui Alonso.Însă vinovatul pentru insucesul lui Alnso este propria sa echipă şinu pilotul Renault.

Vettel a reuşit să completeze un final de poveste pentruRed Bull Racing. După un sezon cu urcuşuri şi coborâşuri,Sebastian Vettel şi Red Bull Racing sunt campioni mondiali atât lapiloţi cât şi la constructori.

Rezultatele complete din cursa de la Abu Dhabi le găsiţiaici.