Interviu Lewis Hamilton pentru Mobil 1 The Grid

Lewis Hamilton a acordat un interviu pentru emisiunea Mobil 1 The Grid, în timpul pregătirilor pentru Grand Prix-ul Santander 2010 al Marii Britanii de la Silverstone.

Interviu Lewis Hamilton pentru Mobil 1 The Grid Interviu Lewis Hamilton pentru Mobil 1 The Grid

După 1993, 2010 este primul an în care piloţii din cursaSilverstone nu vor realimenta. Echipele care se îndreaptă cătrecircuitul de la Northamptonshire vor avea nevoie de maşinicapabile să parcurgă o distanţă de 308 km, pe parcursul a 60 detururi de cursă dificilă. Astfel, rolul combustibililor şilubrifianţilor care asigură funcţionarea motorului în timpul curseidevine extrem de important. Pentru a face faţă acestorsolicitări, ExxonMobil, partener tehnologic al echipei McLaren din1995, oferă un nou lubrifiant şi combustibilcapabil să ofere eficienţă şi forţă motorului, de careechipa are nevoie fără a compromite standardele înalte deprotecţie.

Lewis Hamilton vorbeşte deschis despre importanţacombustibililor şi lubrifianţilor, dar şi despre speranţele şitemerile sale cu privire la Silverstone.

Î Ce aştepţi celmai mult de la Silverstone?

LH Silverstone este întotdeaunafoarte special, pentru că e Grand Prix-ul de acasă. Ajungi acasă şite simţi mai relaxat, pentru că ştii că vei avea un sprijinextraordinar din partea fanilor tăi britanici. Nimic nu e maiemoţionant decât să participi la un astfel de Grand Prix şi să aiun astfel de sprijin. Simţi că înainte să soseşti câştigi automatpuţin timp, iar apoi provocarea este să te duci şi să-i faci mândride tine.

Î Crezi căorganizarea unui Grand Prix al Marii Britanii este o ideebună?

LH Cred că e minunat. Am sprijinitmereu ideea că avem nevoie de un Grand Prix al Marii Britanii,pentru că aceasta este patria sporturilor cu motor şi sunt foartemulţi fani aici. Cred că avem multe circuite foarte bune aici, însăSilverstone chiar este casa Formulei 1 britanice, aşa că eimportant să îl păstrăm.

Î Ai inclus Copseîn propriul tău Supercircuit. Ce crezi despre restul CircuituluiSilverstone?

LH Circuitul Silverstone este unuldintre cele mai rapide din calendar. De exemplu, primul viraj se iacu 190 de mile pe oră, cu acceleraţia aproape la podea. Dacă aimaşina sub control, menţii acceleraţia la maxim la virajele doi şitrei, încetineşti puţin la patru şi încă puţin la cinci, apoi reviiîn forţă cu acceleraţie maximă la virajul şapte. Partea cu adevăratdificilă este ultimul sector când ajungi sub pod, prin Priory şiBrooklands, acesta fiind locul unde se adună şi cei mai mulţispectatori să te vadă, aşa că probabil nu vei dori să faci preamulte greşeli acolo. E o cursă extrem de rapidă.

Î Cât deimportanţi sunt lubrifianţii pentru a putea satisface solicitărileacestei curse foarte rapide?

LH Cu Mobil 1, poţi accelera cu toată încrederea. Lubrifianţii suntpeste tot în maşină, de la garnituri până în inima maşinii, lamotor. Lubrifianţii şi combustibilul pe care îi utilizăm circulăprin maşină ca sângele prin corpul omenesc. Cu cât sunt mai curateşi mai eficiente, cu atât te poţi baza mai mult pe maşină şi poţiface mai multe curse la capacitate maximă.

Î Îţi observifanii atunci când eşti într-o cursă?

LH Văd întotdeauna fanii atuncicând pilotez. Îi vezi zburând pe lângă tine şi la anumite virajezăreşti pe câte cineva în tribuna oficială, aşa că eşti mereuconştient că fanii sunt acolo.

Î Aştepţirevenirea la GrandPrix-ul Marii Britanii?

LH Abia aştept să mă întorc laGrand Prix-ul Marii Britanii. În 2009 nu am reuşit să am aceleaşirezultate ca în 2008. Nu am avut maşina sub control, dar anulacesta simt că va fi foarte bine şi că voi obţine primul sau aldoilea loc în clasament, pentru echipă. Ar fi probabil lucrul celmai deosebit pe care îl pot dori şi pe care îl pot avea faniibritanici… doi britanici în prima linie. Să obţinem primul sau aldoilea loc ar fi foarte special.

Despreparteneriatul Mobil 1 - Vodafone McLaren Mercedes Mobil şi LewisHamilton

Maşina Vodafone McLaren Mercedes MP4-25 a lui Lewis Hamiltoneste optimizată şi lubrifiată de Mobil 1. Parteneriatul Tehnicdintre Vodafone McLaren Mercedes şi Mobil 1, lider în industrialubrifianţilor sintetici, menţine Mobil 1 în topul acesteia,permiţându-i să dezvolte produse inovatoare care maximizeazăperformanţa, reducere uzura motorului şi scade consumul decombustibil pentru şoferii de fiecare zi.

Consultaţi-vă mecanicul sau căutaţi gama Mobil 1 ladistribuitorii Mobil 1 din România: Lubexpert România SRL,Novachrom Trading SRL, Gruppo Damidio S.A., Star Lubricants SRL.Pentru mai multe informaţii despre Mobil 1, vizitaţihttp://www.mobil1.com.ro/.

*Mobil 1 The Grid este un program de televiziune săptămânal,dedicat sporturilor cu motor. Programul poate fi vizionat despectatorii români pe canalul Sport Klub TV.

Despre ExxonMobil
Clienţii au încredere în lubrifianţii ExxonMobil de mai bine de 130de ani. Comercializate în întreaga lume, produsele ExxonMobilsimbolizează performanţă, inovaţie şi expertiză. Lider în industrialubrifianţilor sintetici, ExxonMobil furnizează o gamă completă deproduse disponibile în sectoarele industriei auto, comerciale şiindustriale. ExxonMobil recunoaşte faptul că succesul şiresponsabilitatea socială sunt strâns legate. De aceea, ExxonMobilse străduieşte să sprijine comunităţile în care operează şi seangajează să menţină cele mai înalte standarde etice, să respectelegile locale şi culturile locale şi naţionale.

Despre Mobil 1
Lider pe piaţa mondială a uleiurilor de motor sintetice, Mobil 1reprezintă de multă vreme alegerea echipelor de curse careconcurează în unele dintre cele mai solicitante şi de succes seriide sporturi cu motor din întreaga lume. Prin intermediultehnicienilor auto, piloţilor de curse, proprietarilor de echipe şiproducătorilor principali de pe piaţa auto mondială, echipele decurse au încredere în uleiul sintetic Mobil 1, datorită abilităţiisale de a furniza o performanţă şi o protecţie excepţională amotorului, chiar şi în unele dintre cele mai extreme condiţii.Informaţii suplimentare despre tehnologia Mobil 1 şi alţilubrifianţi ExxonMobil pot fi găsite lahttp://www.mobil1.com.ro/.