Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite

Pilotul McLaren Lewis Hamilton a câştigat ieri Marele Premiul de Formula 1 al Statelor Unite ale Americii în Austin, Texas, în timp ce germanul Sebastian Vettel a terminat pe locul al doilea şi are acum un avans de 13 puncte în faţa lui Fernando Alonso în clasamentul piloţilor.

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite

La cinci ani de la ultima cursă de Formula 1 din Statele Unite ale Americii, în 2007 pe circuitul Indianapolis, Lewis Hamilton de la McLaren a câştigat ieri Marele Premiu al Statelor Unite pe „Circuit of Americas” din Austin, Texas. Sebastian Vettel de la Red Bull Racing a plecat din pole position şi a terminat cursa pe locul al doilea, iar Fernando Alonso a trecut linia de finiş pe trei.

Înainte de startul cursei, pilotul Ferrari Felipe Massa a fost penalizat cu cinci poziţii şi a trebuit să pornească de pe poziţia a 11-a de pe linia de start din cauză că sigiliul FIA de pe cutia de viteze a monopostului său a fost rupt. Această mişcare l-a avantajat pe colegul său de echipă, Fernando Alonso, care a urcat de pe opt pe şapte şi a pornit, astfel, de pe partea curată a liniei de start. Spaniolul a ieşit din primul viraj pe poziţia a patra, după Vettel, Mark Webber şi Hamilton.

Englezul de la McLaren a reuşit să treacă de Webber pentru a urca pe doi, după care a intrat în luptă cu germanul Vettel, pe care a şi câştigat-o în cele din urmă.

Mark Webber a fost nevoit să abandoneze cursa în turul cu numărul 17 din cauza unei defecţiuni la alternator, dar, din fericire, problema nu s-a repetat la colegul de echipă Vettel, care a reuşit să termine pe locul al doilea.

După ce a început de pe 11, Felipe Massa a trecut linia de finiş pe patru, înaintea lui Jenson Button care a pornit de pe 12 din cauza unei defecţiuni la acceleraţie în timpul calificărilor.

Kimi Raikkonen a ocupat poziţia a şasea a clasamentului Marelui Premiu al Statelor Unite ale Americii şi a fost urmat de către colegul său de echipă, Romain Grosjean.

În clasamentul piloţilor, Sebastian Vettel îşi păstrează poziţia de lider, cu un avans de 13 puncte în faţa lui Fernando Alonso, în timp ce Kimi Raikkonen rămâne pe trei, cu o diferenţă de 54 de puncte în spatele lui Alonso.

Următoarea cursă de Formula 1 se va desfăşura în Brazilia în 25 noiembrie 2012 şi este ultima etapă din 2012.

Clasamentul complet al cursei de ieri poate fi văzut aici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.