Marele Premiu al Australiei

Autor: Silviu Draganescu 16 mart. 2008 Formula 1
Marele Premiu al Australiei

Lewis Hamilton a câștigat Australian Grand Prix după o cursă dominată de la un cap la altul. În ciuda acestui fapt, tensiunea și spectacolul au fost prezente în cadrul plutonului, condimentate de numeroase abandonuri, pentru ca, la final, doar șapte mașini să treacă linia de sosire.

Imediat după start, Massa pierde controlul volanului și se răsucește, în timp ce puțin mai în spate Vettel și Fisichella se ating serios, pentru a impune prima intrare pe pistă a Safety Car-ului. În turul 26, Massa, încercând să treaca de Coulthard, îl acroşează trimițându-l în afara pistei şi lăsând în urma sa numeroase părți din mașină. Acest lucru a dus la reintrarea mașinii de siguranță, pentru curățirea pistei, aruncând iar zarurile pentru participanții la cursă.

Între timp, Massa este nevoit să abandoneze, colegul său de la Ferrari, Kimi Raikkonen, cu probleme în păstrarea controlului mașinii, ieșind pentru a doua oară în decor. Intrarea pentru a treia oară a Safety Car-ului ca urmare a accidentului lui Timo Glock a bulversat iar planurile echipelor, pentru ca finalul cursei să fie unul incendiar. Fernando Alonso i-a depășit pe cei doi finlandezi din Formula 1, iar Raikkonen a abandonat ulterior, cu probleme la monopost. În ultima curbă a penultimului tur, Kovalainen reușește să treacă de Fernando Alonso, pentru ca spaniolul să recupereze locul pierdut la următoarea linie dreaptă.

Principalul pilot de la McLaren a trecut primul linia de finish, adjudecându-şi cea de a 5-a victorie din carieră, fiind urmat de Nick Heidfeld și Nico Rosberg. Pe locul patru s-a situat Fernando Alonso, Heikki Kovalainen pe cinci și Kazuki Nakajima pe șase. Sebastian Bourdais ia primele două puncte din cariera sa în Formula 1, în timp ce Kimi Raikkonen este premiat cu ultimul punct pus în joc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide