Marele Premiu al Belgiei

Autor: Silviu Draganescu 16 sept. 2007 Formula 1
Marele Premiu al Belgiei

După un weekend dominat aproape în totalitate de maşinile roşii, Kimi Raikkonen a plecat de pe prima poziţie a grilei de start fiind secondat de colegul său de echipă. Fernando Alonso a reuşit să-şi păstreze poziţia a treia în faţa lui Lewis Hamilton, în timp ce Heikki Kovalainen a fost câştigătorul primului tur, urcând până pe locul şase. Din păcate pentru pilotul finlandez, strategia cu o singură oprire la boxe l-a încetinit suficient pentru a pierde locurile obţinute în primul viraj.

Giancarlo Fisichella este omul care a părăsit primul cursa, încă din turul doi, după ce în prealabil pornise de la boxe din cauza unei schimbări de motor. Până la final s-au mai înregistrat alte patru abandonuri, ale lui Vettel, Coulthard, Wurz şi Button.
Rosberg

Kimi Raikkonen primeşte primul steagul în pătrăţele, fiind urmat de Massa, Alonso şi Hamilton. Heidfeld ocupă din nou pentru BMW poziţia a cincea, în timp ce Rosberg şi Webber se clasează pe locurile 6 şi 7. Heikki Kovailainen este ultimul pilot în puncte, după ultimele tururi de luptă cu Robert Kubica. Rezultatele acestei etape transformă lupta pentru campionatul constructorilor într-una cu trei actori: Lewis Hamilton îşi păstreză locul 1, fiind urmat de Alonso la doar două puncte şi de Kimi Raikkonen la 13 puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide