Marele Premiu al Malaeziei

Kimi Raikkonen revine în forță printr-o victorie în a doua cursă a sezonului, desfășurată pe circuitul de la Kuala Lumpur.

Marele Premiu al Malaeziei Marele Premiu al Malaeziei

Desfășurată sub amenințarea ploii, cursa asiatică nu a mai fost la fel de spectaculoasă precum prima etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, fiind lipsită de intervenții ale Safety Car-ului sau de abandonuri multiple. La start Felipe Massa a reușit să-și păstreze pole position-ul în fața colegului de echipă, în timp ce piloții McLaren penalizați pentru blocarea altor concurenți în ultima sesiune de calificări erau deja pe locurile cinci și sapte la finalul primului tur. Primele minute ale cursei au fost marcate de o serie de depășiri în cadrul plutonului, cursa liniștindu-se pănă la prima serie de intrări la boxe, acolo unde Kimi Raikkonen a reușit să treacă pe primul loc, pe care l-a ținut pănă la final.

Lewis Hamilton a pierdut la prima intrare de schimb de pneuri 12 secunde cu o problema la una dintre roți, cursa lui pentru un podium cel puțin fiind compromisă iar în turul 30 Massa pierde controlul într-o curbă rapidă și iese în decor definitiv, spulberând ceea ce părea o dublă Ferrari. Kimi Raikkonen a condus fără griji mașina pănă la trecerea liniei de sosire, fiind urmat de Kubica și de Kovalainen, primul consolidând imaginea foarte bună a BMW-ului la început de sezon, în timp ce al doilea reușește primul său podium cu McLaren. Jarno Trulli a fost la un pas de podium, fiind urmat de Lewis Hamilton, Nick Heidfeld, Mark Webber și Fernando Alonso, care ia ultimul punct pus în joc.

Clasamentul cursei:

1 Räikkönen
2 Kubica
3 Kovalainen
4 Trulli
5 Hamilton
6 Heidfeld
7 Webber
8 Alonso
9 Coulthard
10 Button
11 Piquet
12 Fisichella
13 Barrichello
14 Rosberg
15 Sato
16 Davidson
17 Nakajima

Clasamentul general al piloților:

1 Hamilton 14
2 Raikkonen 11
3 Heidfeld 11
4 Kovalainen 10
5 Kubica 8
6 Rosberg 6
7 Alonso 6
8 Trulli 5
9 Barrichello 3
10 Webber 2
11 Bourdais 2

Clasamentul general al contructorilor:

1 McLaren Mercedes 24
2 BMW 19
3 Ferrari 11
4 Williams Toyota 9
5 Renault 6
6 Toyota 5
7 Red Bull Renault 2
8 STR Ferrari 2
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.