Marele Premiu al Malaeziei

Autor: Silviu Draganescu 23 mart. 2008 Formula 1
Marele Premiu al Malaeziei

Desfășurată sub amenințarea ploii, cursa asiatică nu a mai fost la fel de spectaculoasă precum prima etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, fiind lipsită de intervenții ale Safety Car-ului sau de abandonuri multiple. La start Felipe Massa a reușit să-și păstreze pole position-ul în fața colegului de echipă, în timp ce piloții McLaren penalizați pentru blocarea altor concurenți în ultima sesiune de calificări erau deja pe locurile cinci și sapte la finalul primului tur. Primele minute ale cursei au fost marcate de o serie de depășiri în cadrul plutonului, cursa liniștindu-se pănă la prima serie de intrări la boxe, acolo unde Kimi Raikkonen a reușit să treacă pe primul loc, pe care l-a ținut pănă la final.

Lewis Hamilton a pierdut la prima intrare de schimb de pneuri 12 secunde cu o problema la una dintre roți, cursa lui pentru un podium cel puțin fiind compromisă iar în turul 30 Massa pierde controlul într-o curbă rapidă și iese în decor definitiv, spulberând ceea ce părea o dublă Ferrari. Kimi Raikkonen a condus fără griji mașina pănă la trecerea liniei de sosire, fiind urmat de Kubica și de Kovalainen, primul consolidând imaginea foarte bună a BMW-ului la început de sezon, în timp ce al doilea reușește primul său podium cu McLaren. Jarno Trulli a fost la un pas de podium, fiind urmat de Lewis Hamilton, Nick Heidfeld, Mark Webber și Fernando Alonso, care ia ultimul punct pus în joc.

Clasamentul cursei:

1 Räikkönen
2 Kubica
3 Kovalainen
4 Trulli
5 Hamilton
6 Heidfeld
7 Webber
8 Alonso
9 Coulthard
10 Button
11 Piquet
12 Fisichella
13 Barrichello
14 Rosberg
15 Sato
16 Davidson
17 Nakajima

Clasamentul general al piloților:

1 Hamilton 14
2 Raikkonen 11
3 Heidfeld 11
4 Kovalainen 10
5 Kubica 8
6 Rosberg 6
7 Alonso 6
8 Trulli 5
9 Barrichello 3
10 Webber 2
11 Bourdais 2

Clasamentul general al contructorilor:

1 McLaren Mercedes 24
2 BMW 19
3 Ferrari 11
4 Williams Toyota 9
5 Renault 6
6 Toyota 5
7 Red Bull Renault 2
8 STR Ferrari 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide