Marele Premiu al Turciei

Lewis Hamilton a reuşit să câştige Marele Premiu al Turciei după o cursă dramatică în care cele două monoposturi Red Bull s-au lovit între ele.

Marele Premiu al Turciei Marele Premiu al Turciei

Lewis Hamilton a obţinut prima sa victorie din 2010 după o cursă dramatică disputată pe circuitul de la Istanbul. Jenson Button a completat o dublă pentru McLaren obţinută după ce cele două monoposturi Red Bull s-au acroşat în timp ce conduceau cursa.

Mark Webber a plecat din pole-position în Marele Premiu al Turciei şi a condus urmat de coechipierul său, Sebastian Vettel până în turul 40. Vettel a încercat să îşi depăşească colegul însă cele două monoposturi s-au acroşat. Vettel şi-a avariat serios monopostul şi a abandonat în timp ce Mark Webber a reuşit să continue. Greşeala copilărească a celor doi piloţi Red Bull le-a oferit o şansă nesperată echipei McLaren. Piloţii McLaren s-au duelat la rândul lor, Button atacându-şi colegul, dar în cele din urmă s-a mulţumit să îşi urmeze coechipeirul.

Podiumul a fost completat de un foarte dezamăgit Mark Webber. Părea că nimic nu îl poate opri să obţină încă o victorie în acest sezon. Într-o ironie a soartei, chiar colegul său de echipă s-a opus acestui lucru.

Sebastian VettelMichael Schumacher a obţinut locul patru, o performanţă excelentă pentru multipul campion mondial care pare să revină încet la forma care l-a consacrat. Nico Rosberg a terminat imediat în spatele colegului său. A urmat Robert Kubica de la Renault ăi cele două monoposturi Ferrari pilotate de Felipe Massa şi Fernando Alonso.

Alonso a trebuit să plece de pe locul 12 după o sesiune de calificări dezastruoasă. A fost împiedicat multă vreme în cursă de Vitaly Petrov de la Renault. Când a reuşit într-un final să îl depăşească pe pilotul rus, cele două monoposturi s-au atins şi Petrov s-a ales cu o pană. Rusul avea să revină şi a reuşit să semneze cel mai rapid tur al cursei.


1. Hamilton McLaren-Mercedes 1h28:47.620
2. Button McLaren-Mercedes + 2.645
3. Webber Red Bull-Renault + 24.285
4. Schumacher Mercedes + 31.110
5. Rosberg Mercedes + 32.266
6. Kubica Renault + 32.824
7. Massa Ferrari + 36.635
8. Alonso Ferrari + 46.544
9. Sutil Force India-Mercedes + 49.029
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:05.650
11. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1:05.944
12. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:07.800
13. Liuzzi Force India-Mercedes + 1 tur
14. Barrichello Williams-Cosworth + 1 tur
15. Petrov Renault + 1 tur
16. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 tur
17. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 tur
18. Glock Virgin-Cosworth + 2 tururi
19. Di Grassi Virgin-Cosworth + 3 tururi

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.