Max Mosley rămâne preşedintele FIA

în urma votului secret de marţi, de la Paris, Max Mosley a rămas preşedintele FIA, în ciuda scandalului sexual şi a declaraţiilor lui Ecclestone. Urmează reacţiile lumii auto.

Max Mosley rămâne preşedintele FIA Max Mosley rămâne preşedintele FIA
După ce Max Mosley a fost implicat în scandalul monstru pe teme sexualo-naziste, toată lumea se aştepta ca preşedintele FIA să facă gestul de onoare de a demisiona. Chiar şi Bernie Ecclestone, apropiat al lui Mosley, a declarat recent că i-a sugerat acestuia să îşi dea demisia înainte ca FIA să îi retragă titulatura.

Însă la adunarea FIA de marţi, Max Mosley a avut mai mult de jumătate dintre participanţi de partea lui: din cei 169 de membri, 103 şi-au exrpimat încrederea în actualul preşedinte FIA, 55 au votat pentru excluderea lui, iar 11 s-au abţinut. Astfel, până la anul, Max Mosley rămâne preşedinte FIA.

Acest lucru a atras după sine declaraţii ale celor mai înalte organisme din domeniul auto. ADAC (Germania) se pregăteşte pentru boicotarea acţiunilor FIA, fiind foarte surprinsă de decizia comitetului FIA. De asemenea, Asociaţia Automobiliştilor Americani (AAA - corespondentul ADAC în USA) se pregăteşte pentru a urma exemplul nemţilor.

Se pare că acest scandal dă startul vântului schimbării în ce priveşte politica FIA, perioada următoare urmând a fi plină de surprize.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.