Michael Schumacher se retrage din Formula 1

Michael Schumacher, care de-a lungul timpului a câştigat şapte campionate mondiale de Formula 1, a anunţat că se va retrage din „Marele Circ” la sfârşitul acestui sezon. În perioada 2007-2009, Schumacher a mai făcut o pauză de la cursele de Formula 1.

Michael Schumacher se retrage din Formula 1 Michael Schumacher se retrage din Formula 1

După aproape trei ani de la revenirea sa în Formula 1, Michael Schumacher a anunţat că se va retrage din „Marele Circ”.

Pilotul, care acum are vârsta de 43 de ani, a declarat că a decis să se retragă la sfârşitul acestui sezon, deşi e încă apt să concureze cu cei mai buni şoferi din lume. „Acest lucru mă face mândru şi reprezintă o parte dintre motivele pentru care nu am regretat revenirea mea”, a spus Schumacher.

Germanul a continuat, spunând că la un moment dat, e timpul să spui „la revedere”. „În timpul ultimelor săptămâni şi luni nu am fost sigur dacă mai am încă motivaţia şi energia necesare să continui; şi nu e stilul meu să fac ceva despre care nu sunt 100% convins”, a declarat el.

Locul lui Schumacher la echipa Mercedes va fi luat în 2013 de englezul Lewis Hamilton, care în prezent conduce pentru McLaren.

Pilotul german a terminat cursa cu numărul 300 la sfârşitul Marelui Premiu al Belgiei de anul acesta şi a devenit al doilea şofer de Formula 1 care a reuşit această performanţă, după fostul său coleg de la Ferrari – Rubens Barrichello.

Michael Schumacher s-a născut în 3 ianuarie 1969 în Germania şi şi-a început cariera de pilot de Formula 1 în 1991 la echipa Jordan-Ford, pe acelaşi circuit belgian pe care a atins numărul de 300 de curse terminate. Un an mai târziu, în 1992, Schumacher a câştigat şi prima cursă a sa la volanul unui monopost de F1, tot pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia.

În total, germanul a participat la 302 curse de Formula 1 şi a terminat pe primul loc după 91 dintre ele. De-a lungul anilor, a câştigat şapte campionate mondiale şi a terminat de 155 de ori pe podium.

În continuare, puteţi urmări un clip video cu unele dintre cele mai bune momente din cariera lui Michael Schumacher:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.