Monpostul Mercedes McLaren MP4-24 2009

Autor: Oraan Mărculescu 16 ian. 2009 Formula 1

Hamilton si Kovaleinen, pilotii McLarenNoul monopost Mercedes McLaren MP4-24 a fost inaugurat la Woking, în prezenţa piloţilor care vor evolua în sezonul F1 din 2009: Lewis Hamilton (actualul deţinător al titlului la piloţi), Kovaleinen, De la Rosa şi Pafett.

Mercedes afirmă că noua maşină nu are nimic în comun.cu monopostul din 2008, principalele modificări observându-se la eleroane, mai mici. Sistemul KERS dezvoltă în jur de 80 CP suplimentari, pentru o perioadă de 6,6 secunde, pe fiecare tur de circuit – ceea ce înseamnă un câştig de până la 0,6 secunde. Aşa încât Hamilton ete încrezător în obţinerea unui nou titlu în 2009.

McLaren MP4-24 este complet nouPe de altă parte, echipa îl va pierde pe Ron Dennis, care, la 61 de ani, a considerat că este timpul să plece în sfârşit (deşi anunţă acest lucru de doi ani de zile…). Locul lui va fi luat de Martin Witmarsh, numărul doi în echipă, care este la fel de ambiţios în ce priveşte atingerea obiectivelor: titlul la piloţi şi la constructori în 2009.

În cadrul ceremoniei de lansare, Norbert Haug (responsabil Mercedes-Benz Motorsport) şi David Wheldon (din partea sponsorului principal, Vodafone) au subliniat faptul că noile reguli din Formula 1 sunt fără precedent şi că vor contribui din plin la relansarea spectacolului în Marele Circ, în ciuda recesiunii economice din 2009. Oricum, până la începutul sezonului mai sunt două luni pline, în care toată echipa să ajute la crearea uneia din cele mai bune maşini din campionatul F1 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide