O nouă eră turbo în Formula 1

Din 2014 Formula 1 evoluează. La fel de bine am putea spune că involuează. La startul sezonului 2014 monoposturile vor fi echipate cu propulsoare V6 de 1.6 litri turbo.

O nouă eră turbo în Formula 1 O nouă eră turbo în Formula 1

Comunicatul de presă FIA în ceea ce priveşte modificarea regulamentului este extrem de sec şi scurt. Suntem informaţi că membrii consiliului care au avut spre analiză modificarea regulamentului Formula 1, au decis prin vot trimis prin fax că din 2014 vor fi utilizate propulsoare V6 de 1.6 litri turbo echipate cu sistem de recuperare a energiei care se pare va fi diferit de actualul KERS. Şi cam atât s-a îndurat FIA să comunice. Aşadar se renunţă la cilindreea actuală de 2,4 litri şi la configuraţia V8. Sunt perspective pentru un campionat mult mai spectaculos, şi asta pentru că performanţele propulsoarelor pot fi net superioare celor actuale. Dacă aruncăm o privire asupra erei turbo din Formula 1 descoperim că propulsoarele V6 de 1,5 litri turbo din acea perioadă dezvoltau în cursă între 900 şi 1.200 CP. Pentru ca în calificări să se ajungă şi la 1.500 CP. În mod cert o astfel de cursă nebună a cailor putere nu va fi acceptată de FIA, dar rămâne de văzut.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.