Pirelli în Formula 1 - comunicat oficial

Firma italiană de pneuri va furniza tuturor echipelor din Formula Unu, în perioada 2011-2013, şase tipuri de pneuri: patru pentru asfalt uscat, unul pentru ploaie şi unul intermediar.

Pirelli în Formula 1 - comunicat oficial Pirelli în Formula 1 - comunicat oficial

Pirelli va furniza pneuri pentru Campionatul Mondial deFormula 1 pentru o perioadă de trei ani, între 2011 şi2013.
FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism), Echipele,reprezentate de FOTA - Asociaţia Echipelor de Formula 1 (FormulaOne Teams Association), şi organismul de conducere al Formulei 1,reprezentat de FOM (Formula One Management) au ales Pirelli cafurnizor exclusiv, pe baza propunerilor specifice făcute decompania italiană privind garantarea stabilităţii tehnice şioperaţionale pentru concurenţi.

Respectând reglementările actuale din Formula 1stabilite de FIA, forul competent mondial în competiţiilemotorsport, noul contract prevede că Pirelli va furniza echipelorşase tipuri diferite de pneuri în funcţie de sezon: patrude tip "slick" (cu profil neted), cu compoziţii diferite pentrudiverse tipuri de suprafeţe uscate, un tip de pneuri pentru ploaietorenţială şi un tip intermediar pentru condiţii de umezeală sauploaie uşoară. Climatul economic actual a dus la o abordarerealistă şi de colaborare cu toate echipele, care să asigure cătoate costurile de fabricaţie şi logistice sunt împărţite în modechitabil. Revenirea companiei Pirelli la Formula 1 are şi odeschidere către viitor, deoarece, în strânsă colaborare cu toateechipele, cercetarea pentru dezvoltarea inovatoare a unui nou tipde anvelope este o parte vitală a acestui program extrem deinteresant.

Pirelli are, de asemenea, plăcerea să anunţe că va fi şifurnizorul Campionatului Mondial GP2 - recunoscut ca pasulpremergător către Formula 1 - pentru o perioadă de trei ani, între2011 şi 2013.

Participarea companiei Pirelli la cel mai înalt nivel alcurselor monopost constituie o completare binevenită a celorlalteactivităţi ale prestigioasei firme italiene în domeniul competiţiilor din motorsport, incluzând, din acest an, un acord defurnizare de anvelope pentru noul campionat GP3. Pirelli va deveni,prin urmare, unicul furnizor pentru cele mai prestigioasecampionate de curse din lume, începând cu 2011.

Pirelli intenţionează să facă investiţii importante încomunicarea corporatistă, pentru a valorifica la maximumvizibilitatea şi tehnologia de ultimă oră asociate furnizării deechipament pentru Formula 1, utilizând resursele şi bugetul care aufost deja alocate în acest scop.

Această campanie de comunicare va contribui în principalla creşterea vizibilităţii Pirelli pe pieţele emergente: AmericaLatină, Orientul Mijlociu şi Asia-Pacific, toate acestea fiind zoneîn care Formula 1 este prezentă frecvent.

În consecinţă, Formula 1 va deveni o carte de vizităesenţială pentru brand-ul Pirelli, sprijinind expansiuneasa comercială şi industrială, fără a afecta strategia financiară petermen lung a companiei.

Vizibilitatea globală asigurată de interesul extins almass-media pentru Formula 1, împreună cu planurile dinamice de asprijini implicarea companiei Pirelli într-un domeniu esenţialpentru activitatea de bază a companiei, reprezintă o oportunitateunică pentru brand de a-şi maximiza recuperarea investiţiilor.

Acest nou acord cu Formula 1 încununează implicarea istorică acompaniei Pirelli în motorsportul mondial, care datează din 1907,când firma italiană a câştigat cursa rutieră istorică Paris-Peking.În prezent, Pirelli este unic furnizor pentru unele dintre cele maiimportante campionate mondiale, atât pentru maşini de curse, cât şipentru motociclete, cum ar fi: GP3, Campionatul Mondial de Raliuri,Campionatul Rolex Sports Car din America de Nord, CampionatulMondial de Superbike şi Campionatul Mondial de Motocross. Pe lângăacestea, Pirelli este, de asemenea, furnizor a peste 70 decampionate naţionale şi internaţionale. Ultima victorie de GrandPrix obţinută de Pirelli a fost în 1991 la Marele Premiu alCanadei, cu Nelson Piquet conducând pentru Benetton.