România circuit de Formula 1

Autor: Cosmin Iordache 28 iul. 2009 Formula 1
România circuit de Formula 1

România se pare că se va implica în găzduirea unui viitor Mare Premiu de Formula 1, conform ziarului Le 10 Sport, citat de siteul Motorsport.com. Ramses Project România este grupul care va sta în spatele acestui proiect competiţional în România. Conform sursei din Hexagon, discuţiile au fost deja demarate în această săptămână şi proiectul se va materializa într-un circuit de nivel mondial capabil să facă faţă cerinţelor unei runde de Formula 1.

Zvonurile sunt confirmate de Jacques Samalens, francezul care deţine grupul mai sus menţionat: "Este un proiect de creare a unui circuit polivalent permanent, pentru stimularea turismului, care va avea capacitatea chiar de a găzdui chiar o etapă din Formula 1 în viitor. " La acest proiect ar putea contribui un nume mare din Formula 1, Jacques Villeneuve, campion în 1997, atât financiar cât şi prin know-how în proiectarea circuitului.

Presupusul circuit ar trebui să fie situat într-o locaţie situată la 25 până la 70 km în jurul Bucureştiului România urmează astfel calea Bulgariei, care se află deja în tratative avansate pentru organizarea unui Premiu de Formula 1 în 2011, o etapă de Moto GP în 2012 şi posibil în viitorul apropiat o etapă de WRC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide