România, reprezentată în Formula 1 de echipa Forza Rossa

Federaţia Internaţională de Automobilism şi-ar fi dat acceptul în legătură cu înscrierea echipei româneşti Forza Rossa în Campionatul Mondial de Formula 1. Detalii în cele ce urmează

România, reprezentată în Formula 1 de echipa Forza Rossa România, reprezentată în Formula 1 de echipa Forza Rossa

La 11 aprilie, FIA anunţa că o candidatură "de înalt standard" a fost primită de forul internaţional, iar echipa Forza Rossa este într-un proces de investigaţii suplimentare.

Deşi FIA nu a comunicat oficial decizia sa, Adam Coper, jurnalist cu o experienţă de 30 de ani în domeniul competiţiilor automobilistice, noteză că federaţia cu sediul la Paris a acordat un loc pe grila CM de Formula 1 echipei române, după ce a stabilit, săptămâna trecută, că proiectul beneficiază de o finanţare viabilă.

În decembrie 2013, Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Marele Circ, iar primul team acceptat a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Haas. Însă această ar putea să-şi amâne debutul în Marele Circ pentru anul 2016, din motive de ordin logistic.

Citeşte în continuare pe MEDIAFAX.RO