Schimbări de regulament

Din 2008 motoarele utilizate în Formula 1 vor îngheţa pentru o perioada imensă de 10 ani.

Schimbări de regulament Schimbări de regulament

Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat ieri că va îngheţa motoarele din Formula 1 începând cu 2008, ca urmare directă a unei întâlniri a Consiliului Mondial de Motor Sport de la Paris. Mai mulţi constructori s-au luptat pentru a nu se aproba acest regulament, însă în final declaraţia celor de la FIA a fost foarte clară: "Va exista o îngheţare totală a dezvoltării motoarelor pe o perioadă de 10 ani, începând cu 2008."


Schimbări se vor putea facea abia la jumătatea perioadei, dar numai dacă sunt agreate de către toţi participanţii din F1 şi numai cu un anunţ în prealabil cu doi ani. Îngheţarea totală înseamnă că nu vor exista excepţii de la regulă pentru anumite părţi ale motoarelor. Constructorii care s-au opus acestor schimbări au facut-o pentru a avea voie in viitor să efectueze modificări în interesul de a promova tehnologii ecologice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.