Schimbări la Sauber

Germanul Nick Heidfeld va deveni pilot titular la Sauber începând cu următoarea cursă. Heidfeld îl va înlocui pe Pedro de la Rosa.

Schimbări la Sauber Schimbări la Sauber

`Pedro de la RosaManagmentul echipei de Formula 1 Sauber a anunţat că Nick Heidfeld îl va înlocui pe Pedro de la Rosa ca pilot titular pentru restul sezonului 2010. Pilotul german devine coleg cu japonezul Kamui Kobayashi pentru ultimele cinci curse ale sezonului.

Heidfeld a căutat tot sezonul o oportunitate de a reveni în "Marele Circ". După ce a încheiat colaborarea cu BMW Sauber anul trecut, Heidfeld a devenit pilot de teste oficial Mercedes GP. În luna august, a fost eliberat de Mercedes pentru a deveni pilotul oficial de teste pentru anvelopele Pirelli. A efectuat două sesiuni de teste pentru compania italiană ce va reveni în sezonul 2011 ca unic furnizor de anvelope în Formula 1.

Noul său contract cu Sauber intră în vigoare de vineri. Nick Heidfeld are 33 de ani şi a debutat în Formula 1 în 2000. Are la activ 167 de Mari Premii alături de Sauber, Jordan, Williams şi BMW Sauber.

Patronul echipei, Peter Sauber a comentat: "A fost o decizie dificilă şi vreau să îi mulţumesc lui Pedro pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Nick este un pilot pe care îl cunoaştem foarte bine şi care ne va ajuta să ne dăm seama de potenţialul maşinii noastre."

Pedro de la Rosa s-a arătat surprins de decizia echipei dar a declarat că o respectă. Pilotul spaniol are 39 de ani şi speră să revină în Formula 1 în 2011.

Nick Heidfeld revine în acţiune pe 26 septembrie în Marele Premiu din Singapore.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.