Schimbări la Sauber

Germanul Nick Heidfeld va deveni pilot titular la Sauber începând cu următoarea cursă. Heidfeld îl va înlocui pe Pedro de la Rosa.

Schimbări la Sauber Schimbări la Sauber

`Pedro de la RosaManagmentul echipei de Formula 1 Sauber aanunţat că Nick Heidfeld îl va înlocui pe Pedro de la Rosa ca pilottitular pentru restul sezonului 2010. Pilotul germandevine coleg cu japonezul Kamui Kobayashi pentru ultimele cincicurse ale sezonului.

Heidfeld a căutat tot sezonul o oportunitate de a reveni în"Marele Circ". După ce a încheiat colaborarea cu BMW Sauber anultrecut, Heidfeld a devenit pilot de teste oficial Mercedes GP. Înluna august, a fost eliberat de Mercedes pentru a deveni pilotuloficial de teste pentru anvelopele Pirelli. A efectuat două sesiunide teste pentru compania italiană ce va reveni în sezonul 2011 caunic furnizor de anvelope în Formula 1.

Noul său contract cu Sauber intră în vigoare de vineri.Nick Heidfeld are 33 de ani şi a debutat în Formula 1 în2000. Are la activ 167 de Mari Premii alături de Sauber,Jordan, Williams şi BMW Sauber.

Patronul echipei, Peter Sauber a comentat: "A fost o deciziedificilă şi vreau să îi mulţumesc lui Pedro pentru profesionalismulde care a dat dovadă. Nick este un pilot pe care îl cunoaştemfoarte bine şi care ne va ajuta să ne dăm seama de potenţialulmaşinii noastre."

Pedro de la Rosa s-a arătat surprins de decizia echipei dar adeclarat că o respectă. Pilotul spaniol are 39 de ani şi speră sărevină în Formula 1 în 2011.

Nick Heidfeld revine în acţiune pe 26 septembrie înMarele Premiu din Singapore.