Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Japoniei

Autor: Iulian Dnistran 08 oct. 2012 Formula 1

Pilotul Red Bull Racing şi campionul mondial en-titre Sebastian Vettel a câştigat ieri Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, desfăşurat pe circuitul Suzuka. Astfel, germanul se află acum pe locul al doilea în clasamentul piloţilor, la doar patru puncte diferenţă de liderul Fernando Alonso.

Sebastian Vettel a pornit din pole position şi a terminat cursa înaintea piloţilor Felipe Massa de la Ferrari şi Kamui Kobayashi de la Sauber. Pentru Massa a fost primul podium din acest sezon, iar pentru Kobayashi a fost primul din întreaga sa carieră în Formula 1.

În primul viraj al cursei, Fernando Alonso, liderul clasamentului piloţilor, a intrat în contact cu Kimi Raikonen, ceea ce însemnat sfârşitul cursei pentru Alonso. El a derapat şi a ajuns pe pietriş.

Dar şi alţi piloţi au avut parte de ghinion. Nico Rosberg a abandonat cursa în acelaşi loc, după ce l-a lovit pe Bruno Senna.

Haosul a continuat în virajul al doilea, unde Romain Grosjean l-a acroşat în spate pe Mark Webber. Amândoi au continuat cursa, însă Grosjean a primit o penalizare de zece secunde.  În cele din urmă, Grosjean a abandonat chiar în ultimul tur, din cauza unor probleme mecanice.

Sebastian Vettel a câştigat cursa cu un avans de 20 de secunde în faţa lui Felipe Massa, iar Kamui Kobayashi a terminat pe trei. Locurile patru şi cinci au fost ocupate de Jenson Button de la McLaren şi de colegul său de echipă Lewis Hamilton.

Asta înseamnă că avansul lui Fernando Alonso în clasamentul piloţilor este acum de doar patru puncte în faţa lui Vettel care are 190. În clasamentul constructorilor, Red Bull se află pe primul loc cu 324 de puncte, locul al doilea e ocupat de McLaren cu 283 de puncte, iar locul pe locul al treilea se află Ferrari cu 263 de puncte.

Următoarea cursă din acest sezon va avea loc în 14 octombrie în Coreea se Sud.

Rezultatele complete ale Marelui Premiu al Japoniei pot fi consultate aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide