Vettel nu poate fi oprit

Marele Premiu al Spaniei a părut pentru moment că poate fi câştigat de favoritul local Fernando Alonso. Maşinăria Red Bull avea însă să dezarmeze concurenţa iar Sebastian Vettel a obţinut o nouă victorie.

Vettel nu poate fi oprit Vettel nu poate fi oprit

Este a patra victorie obţinută de germanul Sebastian Vettel în acest sezon. În afară de cursa din China unde a triumfat Lewis Hamilton, Vettel a câştigat tot ce se putea în acest sezon. Tânărul german domină şi deocamdată se pare că nu are rival.

Cursa din Spania s-a dovedit mai liniştită decât cea din Turcia unde depăşirile au fost multe şi dese. Pe circuitul de lângă Barcelona, acţiunea a avut loc la start. Alonso a avut parte de un start excelent şi de pe poziţia a treia a grilei de start sărea până pe primul loc depăşind ambele monoposturi Red Bull. Spaniolul a ţinut sus steagul local până în turul 10 când a trebuit să oprească la boxe. Apoi cursa a devenit o afacere între Vettel şi Hamilton. Anvelopele au jucat un rol major în cursa din Spania şi toate echipele au avut parte de numeroase opriri. Aripa DRS nu a reuşit să creeze un avantaj prea mare pe linia dreaptă aşa că restul cursei a fost destul de plictisitor. Spre final Vettel a trebuit să reziste presiunii din partea lui Hamilton dar a facut acest lucru fără probleme. Aşadar după cinci curse disputate în acest sezon, Sebastian Vettel este lider şi are deja un avantaj consistent în faţa lui Hamilton în clasamentul general. Vettel a adunat 118 puncte iar Hamilton doar 77. În clasamentul constructorului Red Bull are 185 puncte faţă de cele 138 strânse de echipa de pe locul doi, McLaren. În ciuda problemelor tehnice cauzate de sistemul KERS, Red Bull are la această oră cel mai performant monopost. Doar McLaren poate încerca să îi atace în timp ce Ferrari şi Mercedes GP sunt departe în ceea ce priveşte performanţele. Renault a mai făcut câteva curse bune dar Petrov a dovedit că încă nu are experienţa necesara iar Heidfeld încă se adaptează. Iar pe Kubica nu il vom vedea înapoi în acest sezon. Restul echipelor sunt în altă ligă. Urmează cursa de la Monte Carlo probabil cea mai aşteptată datorită circuitului urban extrem de spectaculos. Aceasta se va desfăşura pe 29 mai.

Clasament Marele Premiu al Spaniei

1. Vettel Red Bull-Renault 1h39:03.301
2. Hamilton McLaren-Mercedes + 0.630
3. Button McLaren-Mercedes + 35.697
4. Webber Red Bull-Renault + 47.966
5. Alonso Ferrari + 1 tur
6. Schumacher Mercedes + 1 tur
7. Rosberg Mercedes + 1 tur
8. Heidfeld Renault + 1 tur
9. Perez Sauber-Ferrari + 1 tur
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 tur
11. Petrov Renault + 1 tur
12. Di Resta Force India-Mercedes + 1 tur
13. Sutil Force India-Mercedes + 1 tur
14. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 tur
15. Maldonado Williams-Cosworth + 1 tur
16. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 2 tururi
17. Barrichello Williams-Cosworth + 2 tururi
18. Trulli Lotus-Renault + 2 tururi
19. Glock Virgin-Cosworth + 3 tururi
20. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 3 tururi
21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 4 tururi

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.