Williams reface parteneriatul cu Renault Sport F1

Williams Renault, un nume care a făcut istorie în Formula 1 în anii '90 va reveni în "Marele Circ" începând cu sezonul 2012.

Williams reface parteneriatul cu Renault Sport F1 Williams reface parteneriatul cu Renault Sport F1

Echipa de Formula 1 Williams şi divizia sportivă a constructorului Renault au anunţat că vor deveni din nou parteneri pentru sezoanele 2012 şi 2013 din Formula 1. Renault Sport F1 va furniza echipei AT&T Williams motoare V8 pentru următoarele două sezoane cu posibilitatea de a continua parteneriatul şi în 2014 când vor fi introduse noile motoare V6. În acest sezon echipa Williams foloseşte motoare Cosworth.

Renault şi Williams au fost parteneri în perioada 1989-1997. Au fost ani de glorie pentru echipa lui Frank Williams, palmaresul fiind îmbogăţit cu patru titluri mondiale la piloţi şi cinci la constructori.

Frank Williams s-a arătat extrem de încântat de noul parteneriat cu Renault F1. "Am avut o relaţie de succes în trecut şi sper să avem cel puţin la fel de mult succes şi în viitor. Dar trebuie să reclădim o echipă puternică şi sper ca acesta să fie primul pas," a spus Frank Williams.

Renault Sport F1 îşi măreşte astfel implicarea în Formula 1. În acest moment furnizează motoare către trei echipe: Renault (deţinută de Genii Capital), Red Bull Racing şi Team Lotus. Împreună cu Red Bull Racing au obţinut şase victorii din opt curse disputate până acum în acest sezon.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.