Accident in cursă de enduro

Autor: Ciprian Paulenco 03 apr. 2007 MOTO

Dr. Villanova şi Dr. Meir au declarat după operaţie că leziunile la vertebrele 7 şi 8 sunt iremediabile, astfel încât pilotul spaniol va rămâne cel mai probabil paralizat de la mijloc în jos. Deocamdată trebuie să aştepte să se retragă inflamaţia din zona coloanei vertebrale pentru a putea, mai apoi, să stabilească posibilitatea unui eventual tratament.

Gravitatea situaţiei nu permite încă medicilor să spună dacă un tratament experimental din SUA sau Canada ar putea ajuta în vreun fel pilotul. Esteve purta o protecţie pentru gât, care este eficientă în prevenirea leziunilor gatului, precum şi o apărătoare pentru spate. Din nefericire, din cauza naturii accidentului, nici unul din dispozitivele protectoare nu a reuşit să îl apere împotriva acestui tip de leziune a coloanei.

Fostul campion de motocros, Heinz Kinigadner l-a vizitat pe Esteve la spital după accident şi a declarat că, dată fiind situaţia în care se află, pilotul spaniol are un moral bun. El poate vorbi, poate respra şi mânca singur şi a explicat cum s-a întâmlat accidentul.

"Esteve pilota un 525, nu o motocicletă de rally," declară Kinigadner. "El traversa albia unui râu secat cu viteză foarte mare când a lovit o piatră foarte mare. A reuşit să ridice roata faţă, dar a pierdut controlul motocicletei şi a fost aruncat din şa peste ghidon"

"Esteve nu şi-a pierdut pentru nici un moment cunoştinţa" a mai spus Kinigadner. "El crede că motocicleta ar fi căzut peste el, dar nu este sigur. Şi-a dat seama imediat după incident că leziunile sunt serioase".

Atât KTM, cât şi sponsorul principal al echipei de uzină, Gauloisses, s-au declarat pregătiţi să îi ofere pilotului spaniol orice sprijin de care va avea nevoie, conform aceluiaşi Kinigadner.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide