BMW în WSBK

După ce au intrat în curse cu o motocicletă de serie modificată "la greu" pentru a lua pulsul pistei, bavarezii au anunţat că, din 2009, vor participa în campionatul mondial destinat motocicletelor de serie.

BMW în WSBK BMW în WSBK
Pentru că, indiferent câte resurse bagi în fundul unui boxer răcit cu lichid, nu prea ai şanse în faţa unui cvadricilindric capabil să atingă 17.000 rpm, BMW a pregătit pe ascuns un nou model, special conceput pentru piste. Nu ştim exact detaliile acestui nou concept, dar cert este că BMW nu va folosi niciunul dintre motoarele cunoscute în prezent (nici măcar boxerul cu distribuţie desmodromică la care s-a lucrat o vreme), ci un motor cu 4 cilindri în linie de 1.000 cmc.

Debutul oficial va avea loc în 2009, dar pentru a putea participa în WSBK, BMW va trebui să pună în vânzare un nou model de serie. Pentru că Berti Hauser, Motorsport General Manager, a declarat că modelul va fi testat chiar în unele curse din 2008, am putea asista la premiera acestui model chiar la EICMA, săptămâna viitoare.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.