BMW se intoarce in competitiile pe doua roti

După 50 de ani de absenţă din competiţiile pe asfalt, BMW intră cu o echipă oficială în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

BMW se intoarce in competitiile pe doua roti BMW se intoarce in competitiile pe doua roti
Pe 21 aprilie sa va da startul în a 30-a ediţie a lengendarei cursă de anduranţă pentru motociclete de la Le Mans. Bavarezii se vor alinia la startul clasei open cu un R 1200 S, modificat până în măduva oaselor. Deşi datele comunicate oficial sunt destul de sumare, se poate vedea că au fost înlocuite carenele cu unele din fibră de carbon, capacele chiulaselor sunt deasemnea din carbon, iar sistemul de frânare a primit etriere radiale. Sistemul de evacuare este şi el modificat beneficiind acum de un final Akrapovic

Echipa care va alerga bolidul timp de 24 de ore va fi compusă din Stéphane Mertens, Thomas Hinterreiter şi Rico Penzkofer, iar ca rezervă figurează Marcus Barth.

În 2007 echipa oficială BMW îşi propune să participe la patru etape din Campionatul Mondial de Anduranţă, după Le Mans urmând cursa de 24 h de la Barcelona (7-8 iulie), cea de la Oschersleben (11-12 august) şi Bol d'Or (15-16 semptembrie pe circuitul de la Magni Cours).

BMW-ul R 1200 S va avea de înfruntat MGS-ul italienilor de la Moto Guzzi şi Buell-ul XB12RR.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.