Motocross – Zărneşti

Autor: Victor Gavril acum 12 ani MOTO

În perioada 19 – 20 iulie a avut loc cea de a şasea etapă a Campionatului Naţional Individual de motocross. Etapa a contat şi în clasamentul Campionatului Est-European de motocross, în acestă competiţie fiind a treia din acest an. Competiţia s-a desfăşurat pe traseul Berghina din localitatea Zărneşti, judeţul Braşov.

Au luat startul împreună 2 clase, cea de veterani (9 concurenţi) şi Open B adunând la un loc 42 de sportivi europeni. Clasa de veterani a fost câştigată de Florian Pop care a concurat pe o motocicletă Husqvarna. A fost urmat pe locurile 2 si 3 de Alexandru Enceanu şi Daniel Nagy.

La clasa Open B care a contat pentru Campionatul Est-European MX s-a clasat pe primul loc Kadir Masar din Bulgaria, concurând pe un Kawasaki. Locurile 2 si 3 au fost câştigate de Cătălin Nedelcu respectiv de un alt bulgar,  Anton Naidenov.

Clasa de 125 cmc a aliniat la start concurenţi atât din ţara noastră cât si din ţări precum Austria, Bulgaria, Germania şi Moldova. Primul loc a fost câştigat de Mihai Cociu, unul dintre cei doi fraţi moldoveni care s-au întrecut în competiţie, aceştia fiind şi singurii moldoveni clasaţi pe podium. Celălalt moldovean, Nikolay Cociu, a câştigat competiţia Open A.

Singurul francez care s-a clasat pe un podium în această competiţie a fost Andre Gregoire, ocupantul locului 3 la clasa de 85 cmc. Câştigător al clasei a fost bulgarul Yanco Tashev, urmat pe locul secund de George Cabal din România.

La clasa de 65 cmc podiumul a fost în întregime bulgăresc, românii fiind depăşiţi nu doar în rezultate ci şi numeric. Comentarii
Inchide