MotoGP 2012 Laguna Seca: Casey Stoner câştigă pe Mazda Raceway

După ce a luat startul de pe poziţia a doua, Casey Stoner a făcut o cusă fantastică pe celebrul circuit Laguna Seca şi a plecat acasă cu maximul de puncte, urmat de Jorge Lorenzo şi Dani Pedrosa.

MotoGP 2012 Laguna Seca: Casey Stoner câştigă pe Mazda Raceway MotoGP 2012 Laguna Seca: Casey Stoner câştigă pe Mazda Raceway

Etapa MotoGP de la Laguna Seca începea cu Jorge Lorenzo în pole position, urmat de Casey Stoner şi Dani Pedrosa. Inginerii de la Ducati nu au reuşit încă să îi livreze un motor performant lui Rossi şi Doctorul pleca doar de pe 10 (Hayden pleca de pe opt).

Încă de la start, Lorenzo a preluat conducerea, urmat îndeaproape de piloţii Repsol Honda, Stoner şi Pedrosa. Stoner a stat aproape toată cursa în spatele spaniolului de la Yamaha, dar cu doar 11 tururi înainte de final a profitat de o greşeală a liderului clasamentului general şi l-a depăşit în celebrul Corkscrew (Tirbuşon). Lorenzo a încercat să îşi recâştige locul în fruntea cursei dar a trebuit să se mulţumească la final doar cu locul secund.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Dani Pedrosa, urmat de Andrea Dovizioso, Carl Crutchlow şi Nicky Hayden. Stefan Bradl a termninat cursa din SUA pe locul şapte, în faţa lui Alvaro Bautista şi Aleix Espargaro. Ultimul loc din Top 10 a fost ocupat de Karel Abraham.

The Doctor nu a reuşit să termine cursa, acesta accidentându-se cu doar trei tururi înainte de final. Următoarea etapă din MotoGP va avea loc pe data de 19 August la Indianapolis.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.