MotoGP 2012 Laguna Seca: Casey Stoner câştigă pe Mazda Raceway

Autor: Laurenţiu Florescu 30 iul. 2012 MOTO

Etapa MotoGP de la Laguna Seca începea cu Jorge Lorenzo în pole position, urmat de Casey Stoner şi Dani Pedrosa. Inginerii de la Ducati nu au reuşit încă să îi livreze un motor performant lui Rossi şi Doctorul pleca doar de pe 10 (Hayden pleca de pe opt).

Încă de la start, Lorenzo a preluat conducerea, urmat îndeaproape de piloţii Repsol Honda, Stoner şi Pedrosa. Stoner a stat aproape toată cursa în spatele spaniolului de la Yamaha, dar cu doar 11 tururi înainte de final a profitat de o greşeală a liderului clasamentului general şi l-a depăşit în celebrul Corkscrew (Tirbuşon). Lorenzo a încercat să îşi recâştige locul în fruntea cursei dar a trebuit să se mulţumească la final doar cu locul secund.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Dani Pedrosa, urmat de Andrea Dovizioso, Carl Crutchlow şi Nicky Hayden. Stefan Bradl a termninat cursa din SUA pe locul şapte, în faţa lui Alvaro Bautista şi Aleix Espargaro. Ultimul loc din Top 10 a fost ocupat de Karel Abraham.

The Doctor nu a reuşit să termine cursa, acesta accidentându-se cu doar trei tururi înainte de final. Următoarea etapă din MotoGP va avea loc pe data de 19 August la Indianapolis.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide