MotoGP Jerez 25.03.2007

Roby Mureşan a reuşit să termine cursa de la Jerez pe locul 18. Aceasta este cea mai bună clasare obţinută de primul român din Moto GP, la un pas de obţinerea primului punct în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză.

MotoGP Jerez 25.03.2007 MotoGP Jerez 25.03.2007

Ziua cursei a debutat cu un warm-up efectuat la o temperatura la nivelul pistei de doar 12 grade, sesiune de încălzire în care Roby a avut un timp cu doar câţiva miimi de secundă mai slab decât cel din a doua sesiune de calificări. Locul 20, din warm-up a dovedit că problemele de setare încep să se amelioreze şi că sunt şanse ca primul român din Moto GP să facă o cursă bună la Jerez.
Pornind în cursă de pe locul 28 al grilei (poziţia pe grila a fost modificată faţă de cea de ieri când a fost coumnicat locul 29), Roby a avut un start bun şi a recuperat peste zece poziţii, incidentul petrecut în al doilea viraj din primul tur a schimbat, însă, situaţia. Esteve Rabat a ieşit în decor, eveniment care i-a determinat pe cei care se aflau în imediata sa apropiere să frâneze şi le-a dat prilejul celor din spate să depăşească. În aceaste circumstanţe, Roby a fost depăşit şi a ajuns în poziţia 26, efectuând din acel moment o cursă de recuperare.
Având în vedere că motocicleta nu l-a ajutat prea mult în linia dreaptă, top speedul său fiind de 206.3km/h cu aproximativ 4 km mai puţin decât cel mai bun top speed din cursă (Pablo Nieto 210.1-locul 6), Roby a reuşit să ajungă pe locul 18 datorită depăşirilor din viraje.

Robert Mureşan #95 (locul 18 - 42'44.309)
"Sunt bucuros pentru că am reuşit să termin pe locul 18. Totuşi, dacă nu avea loc ieşirea în decor a lui Esteve Rabat, chiar în al doilea viraj din primul tur cred că acum terminam sigur în puncte. La start am recuperat multe poziţii şi cred că eram undeva în apropiere de locul 15, însă din cauza accidentului am frânat şi am fost depăşit. Când am căzut pe 26 am încercat să depăşesc cât mai mult, dar pe linia dreaptă pierdeam pentru că motoarele celorlaţi erau mai puternice; toate depăşirile eu le-am făcut în viraje pt că pe linia dreapta îmi era practic imposibil. Către sfârşit, în ultimile trei tururi mi-a fost mai greu să mă apropii de locul 17 pentru că deja se simţea că pneul spate e uzat şi pe vibratoare controlam destul de greu motocicleta. Sunt bucuros că acum nu au mai fost probleme cu suspensia ca în zilele precedente şi că am început să rezolvăm o parte din problemele tehnice, sper ca la Istanbul să mă descurc mai bine; până atunci, însă, sunt mulţumit că la Jerez am avut cea mai bună cursă a mea din Moto GP-125 cmc."

Aki Ajo - Team Manager:
" Roby este un pilot foarte talentat şi am văzut asta încă de anul trecut, acum evoluţia sa din cursa de la Jerez certifică acest lucru. Sunt sigur că îşi va îmbunătăţii stilul de pilotaj de la o etapă la alta pentru că este foarte tânăr, nu are decât 16 ani şi mai are foarte multe de învăţat. Cred că ne va surprinde anul acesta cu clasări în puncte, însă trebuie să fim conştienţi că se află la primul sezon complet şi că asupra lui sunt presiuni mari având în vedere că este primul român şi toţi doresc să facă cât mai multe într-un timp scurt."

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.