MotoGP Jerez 25.03.2007

Roby Mureşan a reuşit să termine cursa de la Jerez pe locul 18. Aceasta este cea mai bună clasare obţinută de primul român din Moto GP, la un pas de obţinerea primului punct în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză.

MotoGP Jerez 25.03.2007 MotoGP Jerez 25.03.2007

Ziua cursei a debutat cu un warm-up efectuatla o temperatura la nivelul pistei de doar 12 grade, sesiune deîncălzire în care Roby a avut un timp cu doar câţiva miimi desecundă mai slab decât cel din a doua sesiune de calificări. Locul20, din warm-up a dovedit că problemele de setare încep să seamelioreze şi că sunt şanse ca primul român din Moto GP să facă ocursă bună la Jerez.
Pornind în cursă de pe locul 28 al grilei (poziţia pe grila a fostmodificată faţă de cea de ieri când a fost coumnicat locul 29),Roby a avut un start bun şi a recuperat peste zece poziţii,incidentul petrecut în al doilea viraj din primul tur a schimbat,însă, situaţia. Esteve Rabat a ieşit în decor, eveniment care i-adeterminat pe cei care se aflau în imediata sa apropiere să frânezeşi le-a dat prilejul celor din spate să depăşească. În aceastecircumstanţe, Roby a fost depăşit şi a ajuns în poziţia 26,efectuând din acel moment o cursă de recuperare.
Având în vedere că motocicleta nu l-a ajutat prea mult în liniadreaptă, top speedul său fiind de 206.3km/h cu aproximativ 4 km maipuţin decât cel mai bun top speed din cursă (Pablo Nieto210.1-locul 6), Roby a reuşit să ajungă pe locul 18 datoritădepăşirilor din viraje.

Robert Mureşan #95 (locul 18 -42'44.309)
"Sunt bucuros pentru că am reuşit să termin pe locul 18. Totuşi,dacă nu avea loc ieşirea în decor a lui Esteve Rabat, chiar în aldoilea viraj din primul tur cred că acum terminam sigur în puncte.La start am recuperat multe poziţii şi cred că eram undeva înapropiere de locul 15, însă din cauza accidentului am frânat şi amfost depăşit. Când am căzut pe 26 am încercat să depăşesc cât maimult, dar pe linia dreaptă pierdeam pentru că motoarele celorlaţierau mai puternice; toate depăşirile eu le-am făcut în viraje pt căpe linia dreapta îmi era practic imposibil. Către sfârşit, înultimile trei tururi mi-a fost mai greu să mă apropii de locul 17pentru că deja se simţea că pneul spate e uzat şi pe vibratoarecontrolam destul de greu motocicleta. Sunt bucuros că acum nu aumai fost probleme cu suspensia ca în zilele precedente şi că amînceput să rezolvăm o parte din problemele tehnice, sper ca laIstanbul să mă descurc mai bine; până atunci, însă, sunt mulţumitcă la Jerez am avut cea mai bună cursă a mea din Moto GP-125cmc."

Aki Ajo - Team Manager:
" Roby este un pilot foarte talentat şi am văzut asta încă de anultrecut, acum evoluţia sa din cursa de la Jerez certifică acestlucru. Sunt sigur că îşi va îmbunătăţii stilul de pilotaj de la oetapă la alta pentru că este foarte tânăr, nu are decât 16 ani şimai are foarte multe de învăţat. Cred că ne va surprinde anulacesta cu clasări în puncte, însă trebuie să fim conştienţi că seaflă la primul sezon complet şi că asupra lui sunt presiuni mariavând în vedere că este primul român şi toţi doresc să facă cât maimulte într-un timp scurt."

Citeşte mai departe în pagina următoare »