Peste 200 de participanţi s-au înscris la Red Bull Romaniacs

Anul acesta, Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie la Sibiu cu tradiţionalul prolog din centrul oraşului, urmând ca finişul competiţiei să fie consemnat, în Piaţa Mică din Sibiu, pe 20 iulie.

Peste 200 de participanţi s-au înscris la Red Bull Romaniacs Peste 200 de participanţi s-au înscris la Red Bull Romaniacs

Popularitatea la nivel global a celui mai dificil raliu hard enduro din lume este încontinuă creştere, iar acest lucru nu se vede doar în numărul mare de concurenţi înscrişi până pe 20 mai ci şi din numărul ţărilor în care se difuzează imagini de la Red Bull Romaniacs. Ediţia din 2010 a fost ilustrată la nivel global în peste 1377 ore de transmisie tv, iar numărul ţărilor care au preluat competiţia a fost de 211. Cu alte cuvinte, ediţia cu numărul şapte a hard enduro-ului din Carpaţi a ajuns atât în Europa cât şi în America, America Latină, Asia, Africa, Australia şi Noua Zeelandă.

În 2011, organizatorii competiţiei coordonaţi de Martin Freinademetz, multiplu campion mondial de snowboard care în 2004 a îndrăznit să pună bazele acestui hard enduro, au pregătit trasee pe care nu s-a mai mers până acum. Aceste zone noi incluse în rutele Red Bull Romaniacs se datorează şi iniţiativei de a ajunge pe 19 iulie la Orăştie.

Şi în acest an concurenţii vor avea în medie, în funcţie de clasă (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single,Hobby Team) între 100 şi 200 de km de traseu în zilele din munţi.

Competiţia va debuta pe 15 iulie cu verificările administrative şi tehnice. Pe 16 iulie se dă startul oficial în raliu cu sesiunea de calificări pentru Prolog , programată începând cu ora 09.00. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiului vor răsuna motocicletele riderilor calificaţi pentru Prolog. De la fiecare clasă pentru Prolog se califică primii 16 piloţi, iar timpul obţinut este luat în calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminică 17 iulie.

Ca şi anul trecut, în 2011 se va merge prin Munţii Cindrel, Făgăraşi, Lotrioara, Şureanu , iar prima zi de hard enduro este duminică, 17 iulie, când se va ajunge în Cindrel. Spectatorii au câteva puncte extrem de interesante unde pot vedea de ce se spune că dacă ai ajuns la finişul Red Bull Romaniacs, mai ales la clasa Pro ţi-ai depăşit limitele. Pe 18 iulie se va merge în Făgăraşi, iar marţi se va părăsi zona Sibiului pentru a ajunge la Orăştie.

Aşa cum a început, raliul hard enduro se va încheia în oraş doar că de această dată se va merge în centrul istoric al Sibiului. În Piaţa Mică, la Podul Mincinoşilor vor ajunge cei care au rezistat la sutele de kilometri de hard enduro. Finişul raliului este programat în jurul orei 14.00.

Fanii pot să îşi urmărească favoriţii accesând începând cu prima zi în munţi (duminică 17 iulie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibilă opţiunea live tracking, unde introducând numărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acesta pe traseu.

Printre piloţii cu cele mai multe vizionări pe live tracking se vor afla şi în acest an: Chris Birch (Noua Zeelandă, Pro) - câştigătorul ediţiei din 2010, Andreas Lettenbichler (Germania, Pro) - câştigător al ediţiei din 2009, Graham Jarvis (Marea Britanie, Pro) - câştigătorul ediţiei din 2008 a RBR, câştigător al The Tough One în 2011, Emanuel - Mani- Gyenes (România, Pro) - câştigător al RBR la clasa Experţi Echipe în 2005 şi 2006, câştigător al clasei Maraton în Dakar 2011, Dani Oţil/Krisztian Nagy (TipTil Team) cea mai cunoscută echipă de la categoria Hobby Team.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.