Red Bull Romaniacs porneşte pe urmele dacilor

Ediţia cu numărul opt a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va face o incursiune în timp, pe traseul din acest an fiind inclusă şi o potecă utilizată de daci acum mai bine de 2.000 de ani.

Red Bull Romaniacs porneşte pe urmele dacilor Red Bull Romaniacs porneşte pe urmele dacilor

Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie în Sibiu, iar pe 19 iulie se va ajunge în zona Orăştie urmând ca finişul să fie consemnat în centrul istoric al Sibiului pe 20 iulie. Cu aproximativ o lună înainte de startul ediţiei 2011, sunt înscrişi rideri din 32 de ţări, numărul celor care se încumetă să descopere dificultăţile Carpaţilor depăşind 200. Chris Birch (Noua Zeelandă), Andreas Lettenbichler (Germania) şi Graham Jarvis (UK) formează trioul de rideri care au câştigat una dintre ediţiile anterioare şi care se vor lupta pentru victorie şi în acest an. Xavier Galindo, spaniolul care s-a accidentat în 2009 părăsind competiţia din postura de lider chiar în penultima zi, revine la Red Bull Romaniacs de această dată în şaua unei motociclete Husaberg. Producătorul scandinav a semnat la sfârşitul lunii mai un contract prin care intră în grupul de sponsori principali ai competiţiei, urmând să sprijine acest hard enduro pe o durată de cel puţin trei ani. În plus, track managerii şi echipa care va transmite live pe www.redbullromaniacs.com şi pe facebook ce se întâmplă pe traseul RBR va utiliza motociclete Husaberg.

Competiţia va debuta pe 15 iulie cu verificările tehnice şi administrative, urmând ca prima zi de concurs să fie consemnată sâmbătă 16 iulie. Centrul Sibiului va răsuna începând cu ora 09:00 a.m. de zgomotul produs de unii dintre cei mai buni rideri din lume, aceasta fiind ora la care va începe sesiunea de calificări pentru Prolog. La ora 14:00, Prologul va debuta oficial, primii 16 rideri de la fiecare clasă (Profi, Expert Single, Trial Expert, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team) urmând să facă show pentru a stabili ordinea de start pentru prima zi în munţi. Duminică, se va pleca în prima zi în care riderii vor avea de înfruntat obstacolele naturale din Carpaţi. În această zi, se va ajunge în Făgăraş unde organizatorii Red Bull Romaniacs le-au pregătit riderilor o coborâre al cărei nume spune totul: "Jonny what the f+++". Cu alte cuvinte, doar cei mai curajoşi se vor încumeta să parcurgă această porţiune pe motocicletă. Luni 18 iulie, se va ajunge în zona Voineasa unde traseul îi va purta pe concurenţi prin zone mirifice. A treia zi în munţi include aproape în totalitate trasee nemaiutilizate până în prezent la nici o ediţie Red Bull Romaniacs. Pe 19 iulie, se ajunge în Orăştie, iar concurenţii vor vedea zona în care au trăit dacii şi chiar vor parcurge rute utilizate de ei acum mai bine de 2.000 de ani. A patra zi şi ultima din munţi va avea finişul ca şi în 2010, în centrul Sibiului, pe Podul Minciunilor. Fără doar şi poate, cine nu va minţi de-a lungul ediţiei 2011 a Red Bull Romaniacs va putea ajunge la finiş; cine va încălca însă această regulă este clar că nu va ajunge pe pod.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.