Red Bull X-Fighters Moscova

Tânărul Levi Sherwood din Noua Zeelandă s-a impus în finală în faţa campionului en-titre, Nate Adams, trecându-şi în palmares cea de a doua victorie în cadrul Red Bull X-Fighters World Tour.

Red Bull X-Fighters Moscova Red Bull X-Fighters Moscova

Nu mai puţin de 250 de camioane de pamânt au pus stăpânire pe celebra Piaţă Roşie din capitala Rusiei pentru a fi amenajat traseul de FMX. Cei mai buni piloţi din lume au avut ocazia să facă show pentru prima dată la Moscova.

La o temperatură ce depăşea 35 de grade Celsius, "băiatul de cauciuc" în vârstă de doar 18 ani, Levi Sherwood a reuşit să uimească nu numai spectatorii, ci şi juriul: "Acest traseu destul de alambicat mi-a purtat noroc. Astăzi am reuşit şi intru în istoria Rusiei", a spus Levi.

La doar câţiva metri distanţă de zidul de est al Kremlinului, trick-uri spectaculoase, incredibilele flip-uri şi motoarele turate la maxim au dus zecile de mii de spectatori aproape de punctul de fierbere. Legendara piaţă din inima Moscovei este în patrimoniul cultural UNESCO încă din 1990, cei mai buni rideri de FMX scriind istorie într-o locaţie cu tradiţie.

"Presiunea a fost foarte mare, traseul a fost unul dificil, iar căldura cred ca a creat probleme fiecarui rider", a explicat finalistul Nate Adams (SUA). "Am avut un sentiment incredibil pentru că am avut ocazia să sar în această locaţie. Echivalentul acesteia în Statele Unite ar fi Casa Albă!".

Andre Villa continuă să conducă în clasamentul general al Campionatului Mondial Red Bull X-Fighters 2010, după ce a urcat pe a treia treaptă a podiumului de la Moscova.

Robbie Maddison, cunoscut în întreaga lume pentru faimoasa săritură peste Canalul Corint din Grecia şi Tower Bridge din Londra, a fost eliminat înainte de semifinale după o aterizare nereuşită, terminând etapa pe poziţia a cincea. Japonezul Eigo Sato a ajuns în semifinale, însă a pierdut duelul cu Adams şi s-a clasat pe locul patru.

Dany Torres şi Mat Rebeaud au revenit în cursă, însă nu au putut ţine pasul cu ceilalţi rideri, mai ales că s-au întors dupa o perioadă de pauză, datorită unor accidentări destul de serioase. Astfel, aceştia au fost nevoiţi să se mulţumească cu locul şase, respectiv zece.

După etapele din Mexico City, Cairo şi Moscova, cel mai mare campionat mondial de freestyle motocross din lume va pune stăpânire pe Plaza de Toros de las Ventas din Madrid în perioada 22-23 Iulie, urmând să continue la Londra şi Roma.

Rezultatele finale Red Bull X-Fighters Moscova / Rusia: 1. Levi Sherwood (NZL), 2. Nate Adams (USA), 3. Andre Villa (NOR), 4. Eigo Sato (JAP), 5. Robbie Maddison (AUS), 6. Dany Torres (ESP), 7. Adam Jones (USA), 8. Cameron Sinclair (AUS), 9. Jim McNeil (USA), 10. Mat Rebeaud (SUI), 11. Alexey Kolesnikov, 12. Blake Williams (AUS).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.