Red Bull X-Fighters World Tour 2010 Cairo

Sfinxul din Ghiza şi cei 10.000 de fani au fost cu ochii aţintiţi asupra celor 12 cei mai buni piloţi FMX de pe planetă.

Red Bull X-Fighters World Tour 2010 Cairo Red Bull X-Fighters World Tour 2010 Cairo

La cea de-a doua oprire a Red Bull X-Fighters World Tour 2010 vânturile deşertului, nisipul şi temperaturile de peste 40 de grade Celsius au împins omul şi motorul până la limite, dar Adam Jones (SUA) a reuşit să le depăşească cu o săritură, cum puţine au mai existat de-a lungul istoriei.

Chiar în faţa Sfinxului din Ghiza, singura minune a Lumii Antice care se află încă în picioare, construit între anii 2700 şi 2600 î.Ch, americanul Adam Jones a distrus visurile de victorie ale celor 11 oponenţi, învingându-l şi pe câştigătorul din Mexico City, norvegianul Andrè Villa.

" Acesta este chiar un vis împlinit pentru mine. Condiţiile din Cairo nu au fost uşoare, dar runda finală a fost perfectă, de aceea juriul a fost de partea mea," a declarat cu zâmbetul pe buze atletul de 26 de ani.

În faţa colosului cu o lungime de 73,5 metri şi o înălţime de 20 de metri, îndrăzneala motocicliştilor din Europa, Asia, America şi Australia a fost pusă la încercare, aceştia sărind 15 metri în înălţime şi 30 de metri în lungime, prin aerul fierbine al nopţii. Toţi membrii elitei internaţionale a FMX-ului au fost de acord: "Este incredibil să poţi sări într-o locaţie atât de unică."

După cele două opriri, din cele şase etape ale Red Bull X-Fighters World Tour 2010, Andrè Villa este în continuare în fruntea clasamentului general. Următorul eveniment va avea loc în Piaţa Roşie din Moscova (RUS) pe 26 iunie 2010.

Rezultate finale: Red Bull X-Fighters World Tour 2010, Cairo, Egipt:

1. Adam Jones (USA)

2. Andrè Villa (NOR)

3. Nate Adams (USA)

4. Robbie Maddison (AUS)

5. Levi Sherwood (NZL)

6. Eigo Sato (JAP)

7. Jim McNeil (USA)

8. Libor Podmol (CZE)

9. Lance Coury (USA)

10. Daice Suzuki (JAP)

11. Petr Pilat (CZE)

12. Nick DeWit (RSA)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.