45 de piloţi la startul Raliului Sibiului

45 de piloţi se vor întrece, pe cei 119,6 kilometri de probe speciale, în Raliul Sibiului, primul raliu mixt, cu speciale pe macadam şi asfalt, din România. Traseul ediţiei din 2011 a fost verificat şi de Jean Francois Lienere, responsabilul competiţii clienţi al echipei Citroën Racing.

45 de piloţi la startul Raliului Sibiului 45 de piloţi la startul Raliului Sibiului

După etapele pe asfalt din competiţia internă, Raliul Sibiului deschide seria curselor pe macadam din România. Pe lista de start pentru ediţia din acest an, programată în perioada 7 - 9 iulie, sunt 45 de piloţi, dintre care unul concurează în Campionatul Naţional de Rally Sprint.

În 2011, aproape 20% din suprafaţa probelor speciale este asfalt, restul fiind macadam. Principala noutate o reprezintă o probă specială complet nouă, pe asfalt, care se va desfaşura vineri, în prima zi a raliului, pe noapte. "Speciala Paltiniş, în urcare, va fi parcursă o singură dată, vineri seară, înaintea celebrei speciale Şanta. Raliul Sibiului este, pâna acum, cel mai lung raliu din calendar şi sunt sigur că ediţia din acest an va fi una extrem de spectaculoasa şi ca vom mai face un pas înainte spre obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a înscrie Raliul Sibiului în Intercontinental Rally Challenge", a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

În 2011, Citroën România şi Citroën Racing sunt partneri oficiali ai raliului, iar Jean Francois Lienere, responsabilul competiţii clienţi al echipei Citroën Racing, a fost la Sibiu pentru a verifica probele speciale. "Îmi plac raliurile pe macadam. Am găsit la Sibiu o combinaţie interesanta de probe speciale. Unele sunt mai rapide, altele sunt mai înguste şi foarte tehnice. Există şi două tipuri de suprafaţă: una mai moale şi una mai casantă, ceea ce este tipic pentru un raliu de macadam. Mi-au placut foarte mult probele speciale, mai ales că există şi o super specială în adevaratul sens al cuvântului. Sper ca piloţii din Citroën Racing Trophy să obţina rezultate la fel de bune ca până acum", a spus Jean Francois Lienere care, împreună cu echipa Citroën Racing, va fi prezent şi la Raliul Sibiului.

Raliul Sibiului va începe joi, 7 iulie, cu startul festiv din Piaţa Mare a oraşului Sibiu. Vineri, 8 iulie, sunt programate 5 probe speciale, începând cu ora 16:30, iar sâmbată 9 iulie, începând cu ora 10:00, celelalte 6 probe. Festivitatea de premiere este programată la ora 21:30 la Sala Sporturilor Transilvania.

Raliul Sibiului 2011 este etapa a cincea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi se desfăşoara sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.