Avia Motors/Alto Syncro a lansat programul Motorsport 2012

Autor: Laurenţiu Florescu 09 mai 2012 Raliuri

În perioada 3 – 4 mai, Avia Motors/Alto Syncro a efectuat primele teste cu cele două automobile destinate competiţiilr de viteză în coastă pe care le va alinia la startul etapelor din 2012. Pe un traseu securizat cu ajutorul Poliţiei locale, Avia Motors/Alto Syncro a organizat două zile destinate testelor şi reglajelor finale ale celor două automobile de competiţii, Skoda Fabia RS TDI şi Seat Ibiza Cupra TDI.

Invitatul special al sesiunii de teste a fost Campionul Naţional de Raliuri en titre, Vali Porcişteanu. Alături de el, pe parcursul celor două zile, cunoscuta sportivă şi prezentatoare TV Alina Bunică a lucrat împreună cu echipa Avia Motors/Alto Syncro la setarea maşinilor. La încheierea sesiunii de teste, Alina Bunică a primit invitaţia de a concura pe un automobil diesel la etapele inaugurate de la Teliu.

Dacă Seat-ul Ibiza Cupra TDI a fost adus în echipă după trei sezoane petrecute în campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD), modelul Skoda Fabia a fost construit în totalitate în atelierele Avia Motors/Alto Syncro. Fiind pregătită în conformitate cu fişa de omologare a grupei N, Skoda Fabia RS TDI este programată să concureze la toate cele 16 etape din CNVCD 2012

Demersul Avia Motors/Alto Syncro este în acest moment unic în ţară, fiind gândit ca o platformă mai puţin convenţională de a comunica disponibilităţile tehnice şi logistice ale unui dealer auto. În acest sens, a fost creat un departament destinat activităţilor de motorsport.

Invitaţii speciali au fost Vali Porcişteanu şi Alina Bunica

Sunt foarte bucuros că am reuşit să închegăm o echipă solidă cu care ne vom prezenta la toate etapele de viteză în coastă de anul acesta. Avem oameni pasionaţi, oameni cu experienţă care ne vor ajuta să ne atingem atât obiectivele de imagine cât şi obiectivele sportive. Avem parteneri de prestigiu care ne-au oferit încrederea lor şi de al căror nume trebuie să avem mare grijă.” a declarat Lucian Vişan, Team Managerul departamentului Avia Motorsport.

Cei doi piloţi Avia Motorsport/Alto Szncro sunt Andrei Mitraşcă şi Bogdan Dobranici. Dacă Bogdan îşî va face debuul anul acesta, Andrei vine după câteva sezoane complete în care a reuşit rezultate excelente. Alături de ei, de-a lungul sezonului îşî vor mai face apariţia şi alţi sportivi cărora Avia Motors/Alto Syncro le va oferi şansa să concureze pe una din cele două maşini.

În urmă cu trei ani nu mi-aş fi imaginat că voi ajunge atât de departe. Să fiu susţinut de o echipă atât de puternică este un vis devenit realitate. Avia Motors mi-a oferit această şansă unică de a fi pilot principal şi de a pilota nu una ci două maşini. Va fi un an extraordinar” a declarat Andrei Mitraşcă.

Ideea de a pregăti o maşină pentru competiţii nu ete una nouă. Acum însă toate s-au pus cap la cap iar rezultatul est un nou departament. O echpă nouă cu oameni vechi. Îmi face mare plăcere să-mi văd colegii lucrând din pasiune şi ştiu din experienţă că motorsportul naşte pasiuni şi energii nebănuite. Pentru moment am reuşit să construim o maşină de la zero care ne va adeuce un plus de notorietate într-un mediu concurenţial unde suntem competitivi. Să întreţii şi să repari maşini este o activitate complexă; să construieşti şi să faci mentenanţă pentru maşini de competiţie este superlativul” a declarat preşedintele Avia MotorsAlto Syncro, Daniel Balaban.

Partenerii programului de motorsport iniţiat de Avia Motors sunt Skoda România, Castrol România şi Porsche Finance Group România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide