BCR Leasing Rally Team la Raliul Bacăului 2012

Autor: Oraan Mărculescu 15 mai 2012 BCR Leasing Rally
BCR Leasing Rally Team la Raliul Bacăului 2012

Etapa de la Bacău din Campionatul Naţional de Raliuri mai este cunoscută şi ca Raliul Moldovei, urmând a se desfăşura în zilele de 25 şi 26 mai. În 2011, Raliul Bacăului a fost ultima etapă a campionatului naţional, în urma căreia Vali Porcişteanu şi Dan Dobre au obţinut prima oară în carieră titlul de campioni naţionali absoluţi, aşa încât ediţia din 2012 va fi foarte importantă pentru aceştia.

Prima probă specială va vea loc la Centrul de Afaceri Bacău, unde spectatorii vor avea la dispoziţie o parcare de 10.000 metri pătraţi, iar Parcul Închis se va găsi în faţa hotelului „Decebal”. A doua probă specială este numită de organizatori drept „regina raliului”, fiind vorba despre proba specială Nevila, care va fi parcursă de două ori.

În lungime de 26,6 km, această probă specială va avea primii 14 km pe asfalt, iar apoi se va trece pe macadam, primii 5 km permiţându-le spectatorilor să admire, fără probleme, evoluţiile piloţilor. Pe lângă proba specială de pe Nevila, vor mai fi foarte solicitante şi cele de pe Hemeiuş şi Trebeş, organizatorii aşteptându-se la un nivel foarte ridicat de spectacol şi adrenalină.

Raliul Bacăului 2012 are o lungime totală de 325 km, din care un sfert pe macadam, iar probele speciale totalizează 114 km. Vineri, 25 mai, au loc primele probe: PS1 – Hemeiuş 1 (8 km), PS 2 – Trebeş 1 (12 km) şi PS3 – superspeciala Selena (1,3 km).

Sâmbătă, 26 mai, va fi cea mai solicitantă zi, piloţii urmând a parcurge 6 PS-uri, care totalizează aproape 100 km, în care piloţii vor duce o luptă acerbă, care se va tranşa la secundă. Prin urmare, Raliul Bacăului îi aşteaptă pe fanii motorsportului într-un weekend care se anunţă o adevărată sărbătoare automobilistică.

Mai multe detalii despre membrii echipei BCR Leasing Rally Team, pe https://www.bcr-leasing.ro/ro/echipa-de-raliu-bcr-leasing

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide