Raliul Aradului se anunţă extrem de dificil, dar şi foarte spectaculos

Autor: Oraan Mărculescu 17 aug. 2012 BCR Leasing Rally
Raliul Aradului se anunţă extrem de dificil, dar şi foarte spectaculos

Raliul Aradului este cea de-a 6-a etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2012, având mai multe particularităţi. În primul rând, vorbim de o etapă de macadam, din cei aproape 500 de kilometri lungime un sfert urmând a fi ocupaţi de probele speciale.

Apoi, cursa este organizată de nimeni altul decât de fostul campion de box şi automobilism, Mihai Leu, care, şi în acest an, are de gând să demonstreze că Raliul Aradului este cea mai bine organizată competiţie automobilistică din România.

Nu în ultimul rând, etapa din acest an a Raliului Aradului contează în Campionatul de Raliuri al Ungariei, din ţara vecină urmând a îngoşa rândurile participanţilor circa 30 de echipaje, aşa încât programul arădean va fi foarte încărcat, la start urmând a se alinia aproape 80 de echipaje.

Dintre acestea, echipele BCR Leasing se numără printre favoritele la câştigarea celor mai bune poziţii în categoriile unde aleargă. După cel mai bun rezultat din carieră la Raliul Sibiului, Edwin Keleti se arată foarte pregătit pentru Arad, atât ca tonus, dar şi cu o maşină pusă la punct exemplar de inginerii Colina Motors.

Vali Porcişteanu se va lupta pentru a ocupa un loc cât mai bun pe podium, obiectivul principal fiind păstrarea poziţiei de lider în clasamentul general. Spectacolul va fi total, deoarece sunt de aşteptat lupte acerbe cu modelele S2000, în condiţiile în care Vali Porcişteanu îşi doreşte al doilea titlu de campion naţional din palmares.

Raliul Aradului va debuta vineri, pe kartodromul Vik Power din Arad, cu Superspeciala pe supfaraţă mixtă, asfalt şi macadam, continuând sâmbătă cu restul de 10 probe speciale – triunghiul Sistarovat-Zabalt-Lalasint, care va fi parcurs de două ori, la care se adaugă alte două treceri pe Conop şi pe „regina raliului”, Nadas.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide