Bucharest City Challenge 2008

Autor: Dragoş Băltăţeanu acum 12 ani Raliuri

În 2007, Capitala a fost martora celei dintâi ediţii a circuitului stradal din jurul Palatului Parlamentului – prima ocazie pentru publicul bucureştean să vadă curse de automobile organizate sub egida FIA. Şi pentru că piloţii din FIA GT şi Formula 3 britanică au găsit un circuit urban cu linii drepte şi extrem de rapid, evenimentul se va repeta şi în 2008.

Faţă de anul trecut, perioada de desfăşurare s-a schimbat. În 2007, Bucharest Ring s-a ţinut în luna mai şi vremea nu a fost favorabilă. A plouat în zilele de sâmbătă şi duminică, iar acest lucru a dăunat spectacolului. În acord cu FIA, promotorii FIA GT şi British F3 au decis ca evenimentul din acest an să aibă în luna august, mai precis în weekendul 22-24.

Circuitul este acelaşi ca şi anul trecut. Nu se vor efectua schimbări, iar asfaltul corespunde în acest moment cerinţelor FIA. Este posibil să apară totuşi modificări ale zonelor de securitate. Schema circuitului şi amplasarea tribunelor se regăsesc mai sus. Pentru ediţia din acest an, organizatorii vor pune în vânzare bilete pe zile.

Categoriile tribunelor vor fi Silver, Gold şi Platinum, la care se va adăuga accesul la Paddock, zona unde publicul va putea intra în contact cu echipele tehnice şi cu piloţii participanţi la curse. Ziua de vineri va purta numele de Ziua Discount, preţul unui bilet fiind de 20 de lei indiferent de categoria tribunei. Pentru accesul în zona Paddock, preţul va fi de 20 de lei.

Sâmbătă, preţul unui bilet în tribuna Silver va fi de 40 de lei, în tribuna Gold – de 60 de lei, iar în tribuna Platinum – de 80 de lei. Pentru accesul în zona Paddock, preţul va fi de 40 lei. Duminică, un bilet în tribuna Silver vă va costa 60 de lei, în tribuna Gold – 95 de lei, iar în tribuna Platinum – 115 lei. Accesul în zona Paddock pentru ziua de duminică se va plăti tot cu 40 de lei. Biletele vor fi puse în vânzare în perioada iunie-iulie. Vor exista şi promoţii speciale.

Ca şi anul trecut, spectatorii vor putea vedea la lucru trei competiţii diferite. Prima şi cea mai importantă va fi Campionatul FIA GT şi FIA GT3. Automobilele prezente în această competiţie vor fi Aston Martin (modelul DB9), Corvette (modelul Corvette Z06), Lamborghini, Maserati (modelul MC12), Saleen (modelul Saleen S7), Pagani (modelul Zonda) la clasa GT1, respectiv Ferrari (modelul Ferrari F430), Porsche (modelul Porsche 997 GT2 RSR), Gillet Vertigo, Mosler (modelul Mosler MT900) sau Aston Martin (modelul Aston Martin V8 Vantage) la clasa GT2. În total vor fi prezente aproximativ 35-40 de maşini. Lista probabilă a piloţilor poate fi consultată mai sus.

A doua competiţie importantă desfăşurată în Bucureşti va fi Campionatul Internaţional de Formula 3 al Marii Britanii. Piloţii vor alerga cu monoposturi de F3. Vor exista trei tipuri de şasiuri: Dallara, Lola Dome, Mygale şi două tipuri de motoare: Mugen Honda şi Mercedes Benz. Fiecare echipă îşi poate alege combinaţia pe care o doreşte. Motoarele au 210 CP şi ajung la 100 km/h în 3 secunde. În total vor fi prezente 30-35 de maşini.

A treie competiţie va fi Cupa Dacia Logan. Maşinile sunt pregătite pentru curse pe circuit, dar nu au motoare modificate. În această întrecere vor participa doar piloţi români. La start se vor alinia 20-30 de automobile Dacia Logan.

Pe lângă acţiunea de pe circuit, spectatorii se vor putea distra în zona specială de entertainment, amplasată în Parcul Izvor. Aici va exista o scenă pentru concerte, zone cu produse alimentare, terase şi multe alte puncte de atracţie.

 

 

Citește și...
Tags:


Comentarii
Inchide