Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009

Autor: Dan Vache 30 iun. 2009 Raliuri
Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009

Etapele a V-a şi a VI-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, reunite în competiţia Trofeul “Sinaia Forever BMW”, anunţă peste 40 de maşini la start şi se vor desfăşura pe străzile Mănăstirii, Furnica, calea Codrului şi Drumul Nou al Cotei 1400 din Sinaia vineri, 3 iulie, şi respectiv duminică, 5 iulie a.c.

O dublă de viteză în coastă inedită, revenită, după mai bine de 30 de ani, în calendarul competiţional dedicat, aduce pentru 4 zile adrenalina, viteza şi glam-ul competiţiilor auto din România în staţiunea regală, Sinaia. Începând cu după-amiaza zilei de joi, 2 iulie, Bulevardul Carol I din staţiunea prahoveană va fi gazda a peste 40 de maşini de competiţie, ce vor lua startul într-o competiţie deosebită.

Trofeul „Sinaia Forever BMW”, dubla prahoveană a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, se va desfăşura pe un traseu cu o lungime aproximativă de 3 kilometri, diferenţa de nivel de la start la sosire fiind de 163,3 metri. Startul pe proba de concurs se va da în fiecare din cele două etape, de vineri şi respectiv de duminică, de la intersecţia străzilor Octavian Goga, Mănăstirii şi Eroilor.

Înscrierile încheiate ieri, anunţă printre cei prezenţi la start piloţi importanţi în întrecerile de Coastă şi cu şanse reale la titlu de campion naţional, dar şi piloţi cu performanţe deosebite în campionatul intern de raliuri, precum multiplul campion naţional de raliuri Dan Gîrtofan, Alex Filip sau Edwin Keleti.

Atât în etapa de vineri, cât şi în cea de duminică, a dublei prahovene din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, coloana de maşini va pleca din faţa Hotelului Sinaia la orele 7.30 a.m. După sesiunea de recunoaşteri, se va da startul în sesiunea de antrenamente oficiale, startul efectiv în manşele de concurs cronometrate fiind programat la orele 13.00 pentru manşa I şi la 14.30 pentru manşa a II-a.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor celei de-a V-a şi respectiv celei de-a VI-a etape a CNVC Dunlop 2009 va avea loc după fiecare zi de concurs, vineri, respectiv duminică, la orele 18.30 în faţa Casinoului din Sinaia.

Înaintea Trofeului “Sinaia Forever BMW”, organizat de CS FAIR PLAY ABRUD care l-a desemnat ca director organizatoric pe binecunoscutul pilot de raliuri Claudiu David, primii cinci clasaţi în clasamentul open al CNVC Dunlop 2009 sunt:

1.    Daniel Onoriu – Mitsubishi Evo 6 – H5 – 38 de puncte
2.    Constantin Aur – Mitsubishi Evo 9 – H5– 26 de puncte
3.    Constantin Rusu – VW Golf TDI – H5 – 21 de puncte
4.    Horaţiu Ionescu Cristea – Osella PA20S – H5 – 18 puncte
5.    Paul Andronic – Mitsubishi Evo 9– H5 – 14 puncte

Următoarele două etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009 sunt programate în perioada 31 iulie – 2 august la Câmpulung Muscel, în organizarea clubului sportiv A.C.S. Brothers Motor Sport.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide